Îndrăgitul chef italian Patrizia Paglieri a dezvăluit pentru impact.ro cea mai grozavă rețetă ce trebuie pusă în practică pentru a cuceri definitiv inima persoanei iubite. „De Ziua Îndrăgostiților gătiți ceea ce vă pricepeți cel mai bine. În plus, un pic de ciocolată nu strică niciodată!”
Patrizia Paglieri, 51 de ani, e probabil cel mai cunoscut italian care locuiește în România. Mai ales că a ales să rămână aici în ultimii aproape 30 de ani, după ce sosise foarte tânără, alături de tatăl ei, care a decis în 1993 să-și deschidă la București o mică afacere, o sală de jocuri, urmată foarte repede și de un restaurant. Asta după ce copilărise în San Remo, deși locul ei de naștere e Bahamas.
Preocupată de arta culinară încă de mic copil, Patrizia a încântat sute de mii de telespectatori prin talentele ei culinare, dar și prin prezența sa la „Masterchef” sau la alte emisiuni, cum ar fi „Asia Express”, ediția de anul trecut. Tot în România și-a crescut, aproape singură, și copilul, pe Francesco, azi un tânăr în toată puterea cuvântului, la cei 24 de ani ai săi, cu care are o legătură foarte strânsă.
Playtech.ro a încercat să afle de la Patrizia Paglieri propunerea pe care gastronomia italiană o are făcută cu dedicație celor care doresc să celebreze diferit Ziua Îndrăgostiților, pe 14 februarie. Iar răspunsul ei a fost unul sezonat cu mult umor.
„Ziua Îndrăgostiților? Nu există ceva anume! Sau, dacă cineva ține neapărat, există! Depinde de fapt de specificul fiecărei țari, fiecărei familii, a tradițiilor pe care alege să le urmeze. Sigur că dacă ați intra, în diverse patiserii din Italia, ați descoperi o gamă largă de prăjituri, dedicate acestei sărbători.
Dar pot să vă asigur că și în România a apărut în ultimii ani ceva similar. În fapt, orice prilej poate fi cu ușurință transformat într-o sărbătoare, atunci când se dorește asta! Însă, de Ziua Îndrăgostiților, după mine dacă ar fi, din nicio casă nu ar trebui să lipsească ciocolata!”, a început ea seria dezvăluirilor.
Patrizia Paglieri e însă de părere că de Valetine”s Day cea mai sigură cale de a cuceri inima persoanei iubite e să-i prepare meniul dorit.
„Nu uitați! Cea mai bună rețetă, de orice sărbătoare, de Crăciun, Paște sau Ziua Îndrăgostiților, e cea dorită de cel la care ții și pe care dorești să-l surprinzi. Dar și mai bine e să gătești ce știi cel mai bine. Așa se evită un mic dezastru, fiindcă te poți hazarda și pierde cu ușurință această provocare.
Nu e chiar simplu să gătești, mai ales atunci când ești constientă sau conștient că experienta ta în bucătărie e foarte mică. Așa că, mergeți la sigur pe ce știți să preparați cel mai bine, chiar dacă asta înseamnă să faci cartofi prăjiți sau cel mai de soi pește!”, spune ea cu umorul ce o caracterizează.
Apreciată de români din postura de chef, Patrizia Paglieri a adus în discuție și proverbul plin de înțelepciune, acela care spune că „dragostea trece și prin stomac”:
„Așa ceva avem și noi italienii. Și mai cunosc și alte variante, la diverse popoare. Ce ne spune asta? Că omul știe de multă vreme această lecție, care trebuie aplicată fiindcă ea îți garantează momente plăcute alături de persoana iubită!”.
Dacă ar fi totuși să aleagă o anume prăjitură care să fie cosnumată de Ziua Îndrăgostiților, Patrizia Paglieri crede că varianta optimă ar reprezenta-o un mouse de ciocolată, preparat în casă sau cumpărat, după gust sau bunul plac. „În plus, un pic de ciocolată nu strică niciodată!”.