Fetița de 11 ani care a supraviețuit tragicului accident de pe 13 ianuarie, a povestit anchetatorilor ce a făcut și cum a reușit să se ferească din fața autospecialei de Poliție. Din păcate, prietena ei, Raisa, și-a pierdut viața.
Înainte de a traversa strada, Marina a luat-o de mână pe Raisa și s-au asigurat temeinic. Cu toate acestea, când a văzut că mașina de poliție vine cu viteză spre ele, a știut că nu are timp să treacă strada. În acel moment, Marina i-a dat drumul Raisei la mână și s-a oprit pe trecerea de pietoni, potrivit mărturiei fetiței de 11 ani.
Specialiștii au mai precizat că, dacă nu ar fi recurs la acest gest, de a se oprit pe trecerea de pietoni, oamenii legii ar fi trebuit să ancheteze acum două decese. În cursul zilei de marți, Marina este audiată de anchetatori. Audierea celei mici va avea loc la domiciliul acesteia, iar audierea se va face în prezența familiei și a apărătorilor familiei.
Tot în cursul zilei de astăzi se va decide și când va veni polițistul, cel care se afla la volanul autospecialei și a provocat accidentului, la testul poligraf, potrivit avocatului Cuculis. Totodată, avocatul vrea să mai fie audiat un martor.
„Mai este încă un martor, cred eu, foarte important, pe care l-am identificat în urma audierii pe care am avut-o săptămâna trecută cu inculpatul Popescu, respectiv acel coleg care l-a dezbrăcat pe Popescu şi a schimbat geaca cu el. Acest coleg este de la Secţia 5, martorul respectiv, şi trebuie să vină să dea declaraţii de ce a făcut gestul acesta”, declara, recent, avocatul Adrian Cuculis.
Într-o conferință de presă, ministrul Lucian Bode a precizat că agentul care a accidentat-o mortal pe Raisa se afla într-o misiune pentru verificarea populației, însă nu avea caracter de urgență. De asemenea, ministrul subliniat faptul că toți polițiștii au obligația de a conduce cu prudență, chiar dacă sunt în misiune.
„Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv misiuni poliţieneşti, la solicitarea structurii de evidenţă a populaţiei. Precizez, de asemenea, că nu executa o misiune cu caracter de urgenţă. (…) Legea este foarte clară: tot ce înseamnă conducere în regim prioritar, şi dacă te deplasezi într-o misiune poliţienească sau într-o misiune de urgenţă, cel care conduce are obligaţia să circule cu prudenţă şi este scutit doar de partea contravenţională, nu şi de răspunderea penală”, a explicat ministrul Lucian Bode.
Ministrul a spus că urmează să fie revizuită procedura de selecție a personalului din sursă externă, deoarece polițistul vinovat de accident a fost recrutat astfel.