05 feb. 2022 | 13:41

10 pași pentru curățenia de primăvară. Cum trebuie să procedezi, ține cont de această strategie

Utile
10 pași pentru curățenia de primăvară. Cum trebuie să procedezi, ține cont de această strategie
10 pasi pentru curatenia de primavara. Cum trebuie sa procedezi, tine cont de aceasta strategie

O locuință curată este o casă frumoasă, în care îți este mai mare dragul să stai sau să mergi în vizită. Cum primăvara se apropie cu pași repezi, este timpul să-ți planifici din timp curățenia de primăvară în casă. Poate fi cea mai bună modalitate prin care să combați și să previi depresia, pentru că un cămin dezordonat este una dintre primele cauze care pot duce la tristețe și angoasă. Cum trebuie să procedezi, de fapt? Ține cont de aceste 10 sfaturi cheie.

Sfaturi prețioase pentru curățenia de primăvară

Toate gospodinele trebuie să știe că perioada ideală pentru curățenia de primăvară este finele lunii februarie, începutul lui martie. Dacă ai o casă mare, intră în fiecare cameră. Fie ștergi praful, aspiri sau speli draperiile, important este să schimbi aerul din încăpere. Dar mai bine fii atentă la această strategie în 10 pași.

1. Planifică și organizează ca la carte

Înainte de a te apuca efectiv de curățenia generală, verifică dacă ai sau nu toate produsele de curăţenie și pune-le pe toate la un loc. Apoi schimbă capul de mop și prepară soluțiile pentru curățat.

2. Acordă atenție micilor detalii

Multă lume uită să scuture păturile, plăpumile și pernele, în ziua dedicată curățeniei, o greșeală pe care nu trebuie să o repeți. Lasă-le pe toate la aer, într-o zi rece.

3. Ține cont de regula bunicii

Curățenia de primăvară se face de sus în jos, adică din cămară, dulapuri și sertare spre exterior. Primele trebuie să fie ferestrele, ușile, dulapurile și bufeturile, în cămară și debara, pe balcon și în camerele mici.

4. Spune da produselor naturale

Folosește pe cât posibil soluții naturale de curățat, cum ar fi oțetul alb, bicarbonatul de sodiu, lămâia, sarea etc.

5. Nu trece cu vederea camara, debaraua sau locurile în care umbli rar

Dacă tot este curățenie de primăvară, fă ordine și în aceste locuri. Odată aranjate, vei observa mai multe spații de depozitare.

6. Aruncă vechiturile și sorteză

Nu mai ține în casă obiecte sau ustensile vechi. Dacă nu le vei arunca sau recicla, casa ta va deveni un mare depozit cu chestii nefolositoare.

7. Este momentul perfect pentru reparat

Curățenia de primăvară trebuie să includă și acele mici reparații pe care le-ai tot amânat. O garnitură la chiuveta din baie, un geam spart, un șurub desfăcut, toate aceste sarcini trebuie incluse în strategia pentru curățenia de primăvară.

8. Cumpără ceva nou pentru casă

Nu este necesar să faci investiții mari, ci poți schimba doar săpuniera din baie sau fețele de pernă din living, pentru a însufleți și anima locuința.

9. Curăță plantele

În strategia pentru curățenia de primăvară nu uita de plante. Șterge-le de praf, schimbă-le pământul, fertilizează-le cu substanțele potrivite și curăță bine locul ghiveciul.

10. Trucuri de top

Ultimul, dar nu cel din urmă sfat este dedicat unor trucuri de care ar fi bine să ții cont. Astfel, folosește suc de lămâie pentru petele de pe materialele colorate și soluții preparate din oțet, bicarbonat și apă pentru curățenia generală.

Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Andreea Raicu nu se sfiește să pună mâna pe mop. Vedeta are grijă de casa ei să fie lună
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Statul îți vrea banii. Anunț pentru toți românii cu bani în bancă sau la saltea
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
ESTE VESTEA ZILEI! Românii primesc pensie ȘI MAI MARE
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro