O locuință curată este o casă frumoasă, în care îți este mai mare dragul să stai sau să mergi în vizită. Cum primăvara se apropie cu pași repezi, este timpul să-ți planifici din timp curățenia de primăvară în casă. Poate fi cea mai bună modalitate prin care să combați și să previi depresia, pentru că un cămin dezordonat este una dintre primele cauze care pot duce la tristețe și angoasă. Cum trebuie să procedezi, de fapt? Ține cont de aceste 10 sfaturi cheie.
Toate gospodinele trebuie să știe că perioada ideală pentru curățenia de primăvară este finele lunii februarie, începutul lui martie. Dacă ai o casă mare, intră în fiecare cameră. Fie ștergi praful, aspiri sau speli draperiile, important este să schimbi aerul din încăpere. Dar mai bine fii atentă la această strategie în 10 pași.
Înainte de a te apuca efectiv de curățenia generală, verifică dacă ai sau nu toate produsele de curăţenie și pune-le pe toate la un loc. Apoi schimbă capul de mop și prepară soluțiile pentru curățat.
Multă lume uită să scuture păturile, plăpumile și pernele, în ziua dedicată curățeniei, o greșeală pe care nu trebuie să o repeți. Lasă-le pe toate la aer, într-o zi rece.
Curățenia de primăvară se face de sus în jos, adică din cămară, dulapuri și sertare spre exterior. Primele trebuie să fie ferestrele, ușile, dulapurile și bufeturile, în cămară și debara, pe balcon și în camerele mici.
Folosește pe cât posibil soluții naturale de curățat, cum ar fi oțetul alb, bicarbonatul de sodiu, lămâia, sarea etc.
Dacă tot este curățenie de primăvară, fă ordine și în aceste locuri. Odată aranjate, vei observa mai multe spații de depozitare.
Nu mai ține în casă obiecte sau ustensile vechi. Dacă nu le vei arunca sau recicla, casa ta va deveni un mare depozit cu chestii nefolositoare.
Curățenia de primăvară trebuie să includă și acele mici reparații pe care le-ai tot amânat. O garnitură la chiuveta din baie, un geam spart, un șurub desfăcut, toate aceste sarcini trebuie incluse în strategia pentru curățenia de primăvară.
Nu este necesar să faci investiții mari, ci poți schimba doar săpuniera din baie sau fețele de pernă din living, pentru a însufleți și anima locuința.
În strategia pentru curățenia de primăvară nu uita de plante. Șterge-le de praf, schimbă-le pământul, fertilizează-le cu substanțele potrivite și curăță bine locul ghiveciul.
Ultimul, dar nu cel din urmă sfat este dedicat unor trucuri de care ar fi bine să ții cont. Astfel, folosește suc de lămâie pentru petele de pe materialele colorate și soluții preparate din oțet, bicarbonat și apă pentru curățenia generală.