Într-o zi însorită de sâmbătă, atunci când ai poftă de ceva bun, preferi să mergi la restaurantul tău preferat pentru a comanda preparatul tău favorit. Iar cu toții știm că celebrii cartofi prăjiți de la fast-food merg cel mai bine atunci când sunt consumați cu un sos sour, pe bază de maioneză și usturoi. Ei bine, gospodinele au descoperit rețeta ideală de sos sour, pe care-l poți prepara chiar la tine acasă.
Sosul sour este unul dintre dressingurile preferate de către români, atunci când vine vorba de a condimenta și însoți cartofii prăjiți. Cum se prepară, chiar în propria ta bucătărie. Ai nevoie doar de câteva ingrediente:
Cel mai simplu ar fi să folosești robotul de bucătărie pentru această rețetă. În cazul în care nu dispui de un asemenea aparat, poți apela cu încredere și la mixer.
Într-un bol vom adăuga ceapa, usturoiul, smântâna și brânza de vaci, pe care le vom amesteca la putere maximă, până vom obține o cremă fină.
Peste aceste ingrediente vom adăuga mărarul și pătrunjelul și continua sa mixezi. Adaugăm apoi, după gust, sare si piper, și asta este tot. Sosul sour este gata de savurat.
Tu știi care este secretul cartofilor prăjiți ca la fast-food? Fie că ai nevoie de cartofi pentru a impresiona musafirii care vin să vizioneze filme la tine acasă sau vrei să prepari un snack la tine acasă, cartofii prăjiți sunt gustoși și ușor de făcut.
Pentru început, trebuie să tai cartofii în felii de un centimetru lățime și aproximativ cinci centimetri lungime. Apoi, lasă-i într-un vas înalt cu apă, pentru aproape 15 minute. În felul ăsta, se va elimina o parte din amidon și, astfel, nu se vor mai lipi unii de alții în tigaie, când îi pui la prăjit.
Se scurge, apoi, apa și se presară puțină sare fină pe cartofi. Apoi, tot ce trebuie să faci este să pregătești două tigăi, deoarece cei mai buni cartofi prăjiți se prepară în două etape.
Prima etapă constă în prăjirea cartofilor într-o tigaie cu ulei încins la 140 de grade C, timp de șapte sau opt minute. Mai departe, în etapa a doua, după zece minute de pauză, cartofii se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins la 190 de grade C, vreme de cinci minute.
După preferințe, între cele două etape, cartofii se pot pune la congelator preț de jumătate de oră, ca să se prăjească mai bine în a doua tranșă. Nu uita, la final, să îi pui pe un pat de șervețele, pentru a extrage excesul de ulei.