Este ok să înveți modalitățile prin care poți face pentru a avea facturi scăzute la încălzire. Nu este atât de greu, sunt doar mici schimbări necesare în fiecare casă. Iată, așadar, care sunt cele mai ușoare și inteligente metode de economisire a energiei. Cu siguranță o să faci o schimbare în intimitatea căminului tău.
Din păcate, încălzirea locuinței pe timp de iarnă este destul de problematică pentru mulți, mai ales ca prețurile la gaze și energie electrică au explodat în ultima vreme.
Mai întâi, trebuie să verifici dacă vreun calorifer din locuința ta este obturat de vreo piesă de mobilier. pentru că, de obicei, un fotoliu sau o canapea pot fi așezate în fața caloriferului. Daca se întâmplă acest lucru și la tine, atunci este cazul să-i găsești un loc diferit, cel puțin cât ține sezonul rece. Motivul este simplu: orice piesă de mobilier din fața caloriferului o să-i reducă din putere.
Trebuie să fii atent și la ferestre, indiferent dacă sunt din termopan sau nu, deoarece, în timp, acestea pot să aibă pierderi de căldură deoarece nu se mai închid etanș. În cazul în care nu le poți înlocui, există varianta să apelezi la suluri textile. Pot să fie achiziționate din magazine de decorațiuni interioare sau le poți confectiona de unul singur din materiale textile care nu își mai trebuie. Astfel că după ce le vei pune la geam, vei observa instant diferența de temperatură în cameră.
Covoarele ajută la fel de mult. Însă nu cele mici, ci unul mare, care să acopere aproape toată suprafața unei camere. O altă variantă asemănătoare este mocheta, pentru că vei izola și mai bine podeaua, iar temperatura din cameră va fi mult mai placută.
Nu uita nici de carpetele din blană artificială, cre pot să contribuie la un plus de confort în zilele friguroase, și dau și un aspect plăcut camerei. În bucătărie poți opta pentr un covot din lână cu fir subțire, iar dacă locuiești la bloc, poți pune pe balcon o bucată de rogojină.
Este extrem de important să aerisești periodic caloriferele. Acest lucru poate să contribuie la o factură mai mică, precum și la un plus de confort. După ce vei face aerisirea, caloriferele se vor încălzi mult mai repede, dar și mai eficient.
Nu uita nici de draperii sau obloane, care trebuie ținute deschise ziua. În acest fel va intra căldura de la soare în casă și va menține o temperatură plăcută în casă. Însă noaptea trebuie închise pentru a ține căldura înăuntru, iar frigul afară.