Sunt 15 ani de când regretatul actor Florian Pittiș a trecut în neființă. Acum, câteva crenguțe de brad au fost găsite așezate frumos lângă locul în care își doarme somnul veșnic unul dintre cei mai mari artiști ai scenei românești. Cei care au văzut asta au fost fotoreporterii redacției Impact.ro, careau mers să vadă cum arată cum mormântul lui Florian Pittiș.
Un deceniu și jumătate a trecut de când Florian Pittiș s-a stins din viață, iar fotoreporterii reacției Impact.ro, care au mers în cimitirul Bellu, acolo unde a fost înmormântat regratatul artist și au rămas impresionați să vadă cât de îngrijit arată locul de veci. Astfel că deasupra acestuia se pot observa câteva crenguțe de brad, ceea ce înseamnă că rudele au mers de Crăciun la locul de veci al artistului.
Cu toate că boala îl măcina crunt, Florian Pittiș nu s-a plâns niciodată și a preferat să păstreze o discreție absolută cu privire la problema sa de sănătate.
Deoarece și-a dorit enorm să devină actor, în timpul studenţiei la Politehnică, acesta s-a angajat la Teatrul Bulandra, unde a lucrat, fără plată, ca electrician.
Astfel că obișnuia să-i urmărească pe artiști culise, ceea ce l-a ajutat foarte mult la examenul de admitere. Florin Pittiș a urmărit de 236 de ori „Cum vă place“, spectacolul pus în scenă de Liviu Ciulei și așa a ajuns să învețe pe de rost replicile tuturor actorilor.
„Dl Ciulei mi-a propus, într-o seară, când am înlocuit un actor indispensabil: Vrei sa joci în Cum vă place?. Toată viaţa am să-l ţin minte cum stătea acolo, la el în cabină – el juca, în spectacolul acela antologic, rolul lui Jacques Melancolicul.
Fuma liniştit, în răgazul dintre două spectacole şi, zâmbind, mi-a pus această întrebare care, într-un fel extraordinar, mi-a marcat viaţa. Apoi, ca director, m-a şi angajat. Prima mea replică rostită pe scena Bulandrei în calitate de actor angajat a fost Vă rog să-mi daţi o clipă ascultare“, povestea Florian Pittiş într-un interviu din anii ’90 acordat revistei „Formula As“.
Nu mai este un secret faptul că lui Florian Pittiş i se mai spunea Moțatul, poreclă pusă chiar de bunica lui, care-l iubea extraordinar de mult. Deoarece era primul băiat al familiei și avea să ducă numele mai departe, Florian era considerat mai cu moţ.