30 ian. 2022 | 11:04

Meteo ANM. Cod portocaliu de viscol în aceste zone. Vântul va bate cu 140 km/h

Vremea Meteo
Meteo ANM. Cod portocaliu de viscol în aceste zone. Vântul va bate cu 140 km/h
Meteo ANM. Cod portocaliu de viscol in aceste zone. Vantul va bate cu 140 km h

Iarna și-a intrat deplin în drepturi. Experții în meteorologie anunță cod portocaliu de viscol în mai multe regiuni din România, începând de duminică, 30 ianuarie. Vor fi rafale de vânt și precipitații solide. Specialiștii avertizează românii să stea în casele lor, deoarece vizibilitatea va fi extrem de redusă. Cum va fi vremea în următoarele zile.

Alertă meteo! Cod portocaliu de viscol

Specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie au făcut un anunț îngrijorător, în urmă cu doar câteva ore. Meteorologii avertizează faptul că va fi cod portocaliu de viscol și ninsori pe crestele munților, la altitudini de peste 1600 de metri, în perioada duminică, 30 ianuarie, ora 10.00 – luni, 31 ianuarie, ora 08.00.

Vântul va sufla puternic, în rafale de peste 120…140 km/h, iar vizibilitatea va fi extrem de redusă. Se anunță, de asemenea, troiene de zăpadă în zonele montane din Carpații Orientali.

Potrivit meteorologilor de la ANM, județele vizate de codul portocaliu sunt Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Caraș Severin, Hunedoara, Alba și Cluj.

De asemenea, experții meteo au emis un cod galben în Transilvania, zona de nord a Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei și în sud-vestul Munteniei, în perioada duminică, 30 ianuarie, ora 10.00 – luni, 31 ianuarie. ora 10.00.

Tot duminică, 30 ianuarie, vântul va sufla cu putere, temporar, în Banat și Crișana, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h, pe suprafețe mici de peste 70 km/h. La munte, rafalele de vânt vor depăși 90…100 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă din cauza zăpezii spulberate.

Cum va fi vremea în Bărăgan

Dacă în regiunile de munte vremea își face de cap, ei bine, în Câmpia Bărăganului soarele va străluci pe cer, iar temperaturile vor fi pozitive. În sud-estul României, valorile termice vor aminti de anotimpul primăvăratic, cu zile însorite și puțină lapoviță, pe alocuri. Temperaturile maxime vor ajunge până la 10 grade Celsius.

În Dobrogea, valorile termice vor ajunge la 6 – 7 grade, vom avea vânt activ și precipitații mixte sporadice. În sudul Moldovei și nordul Munteniei, cerul va fi parțial înnorat și e posibil să plouă sau să cadă lapoviță, din când în când. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest interval de timp.

În zona de nord a Moldovei și în Bucovina, valorile termice vor crește puțin. Dimineața o să ningă puțin, iar spre seară va apărea lapovița. Soarele se arată, timid, pe cer, iar vântul va sufla cu intensitate în regiunea Bucovinei, cu temperaturi cuprinse între 6 și 7 grade.

Parteneri
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre
Redactia.ro
De ce nu ar trebui să ceri niciodată felii de lămâie într-un restaurant. Detaliul neașteptat dezvăluit de o angajată
Click.ro
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost identificați după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Replica de milioane pe care Teo Trandafir i-a dat-o Danei Budeanu, după ce stilista a spus despre vedeta TV că 'se îmbracă pilaf'
Unica.ro
Maioneza fără ouă. E ieftină și delicioasă
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
Comisia Europeană ne-a dat ordin. Decizie obligatorie. România trebuie să o aplice
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro