23 ian. 2022 | 19:13

Soluția găsită de o țară pentru a consuma mai puțin la încălzire. Îndemnul ireal pe care l-a făcut un ministru

Diverse
Soluția găsită de o țară pentru a consuma mai puțin la încălzire. Îndemnul ireal pe care l-a făcut un ministru
Mai multe haine, mai puține gaze consumate

Presiunea gazelor naturale scade în câmpul South Pars din Iran, pe care statul îl împarte cu Qatar în Golful Persic, ceea ce ar putea duce la o criză energetică, anunța agenția de presă Mehr. Iranul a suferit întreruperi generalizate de energie electrică în luna ianuarie a anului trecut, deoarece frigul a dus la creșterea cererii de gaze naturale de care centralele electrice au nevoie pentru a furniza electricitate. Criza, din păcate, s-a extins și în ianuarie 2022, iar noi avertismente privind noi întreruperi de curent au fost emise pentru următoarele zile în nordul Iranului, inclusiv în capitala Teheran.

Criza gazelor naturale în Iran continuă și în 2022

Iran deține a doua cea mai mare rezervă de gaze din lume, după Rusia, și a patra cea mai mare rezervă de petrol. În Iran, gazul este aproape gratuit, deoarece este puternic subvenționat.

Într-o conferință de presă susținută vineri, pe 21 ianuarie, oficiali din Iran au declarat că exporturile de gaze către Turcia au fost reluate după ce au fost întrerupte cu o zi înainte din cauza unei defecțiuni tehnice, însă un oficial turc a declarat că livrările iraniene au fost mai mici decât volumele necesare.

„Exporturile de gaze către Turcia, care fuseseră suspendate ieri (joi, 20 ianuarie) în urma unei scurgeri de gaze la o stație de pe partea turcă, au fost reluate.

Scurta pauză a exporturilor de gaz către Turcia s-a datorat faptului că stația de creștere a presiunii din Turcia a trebuit să facă ajustări pentru a primi gazul după o scădere a presiunii.”, a anunțat agenția de presă a Ministerului iranian al Petrolului, Shana.

Un oficial de sector din partea turcă a declarat că Iran ar trebui să furnizeze 28 de milioane de metri cubi de gaz pe zi, dar a trimis în jur de 2-3 milioane de metri cubi de gaz și la presiune scăzută.

Mai multe haine, mai puține gaze consumate

De cealaltă parte criza se resimte în casele populației iraniene, iar Ministerul iranian al petrolului a îndemnat populația să poarte haine călduroase pentru a reduce cererea crescută de gaze. În această peroiadă, iranienii își pornesc încălzitoarele pentru a face față temperaturilor foarte scăzute din timpul iernii.

„Consumul de gaz poate fi gestionat prin purtarea de haine călduroase și prin oprirea aparatelor de încălzire atunci când se pleacă de acasă și de la serviciu. Le cerem oamenilor să economisească consumul de gaz, astfel încât să putem trece următoarele 10 zile fără nicio problemă.

Chiar dacă, mulțumită lui Dumnezeu și eforturilor angajaților din industria petrolieră, rețeaua de gaze este stabilă, continuarea acestei situații necesită cooperarea compatrioților dragi și gestionarea consumului”, a declarat duminică ministrul petrolului, Javad Owji, potrivit agenției de știri Shana a ministerului.

Joi, Organizația Meteorologică a Iranului a emis avertismente meteorologice privind temperaturile scăzute în mai multe orașe, inclusiv în capitala Teheran.

Javad  Owji a precizat că, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrată utilizarea a 692 de milioane de metri cubi de gaz în „sectoarele casnic, comercial și în sectoarele industriale non-majore”.

Consumul record a fost de 748 milioane de metri cubi pe 22 noiembrie 2021.

Javad Owji: „Iranul și Rusia vor lua decizii bune în comerțul cu gaze naturale”

Ministrul iranian al Petrolului, Javad Owji, a explicat punctele importante ale întâlnirii sale cu oficialii ruși și a declarat, într-un interviu televizat marți seară:

„S-au luat decizii bune în domeniul comerțului cu gaze, ceea ce poate duce la o transformare în regiune. În ultima lună, au fost explorate domenii de cooperare în diverse sectoare, inclusiv în domeniul energiei, cu companiile și guvernul rus.

Astăzi, de la sosirea noastră, au avut loc întâlniri bune cu președintele Comisiei economice mixte rusești în diverse domenii: energie, drumuri și transporturi, agricultură, energie, cazuri care au fost ambigue în trecut și proiecte pe care companiile rusești le desfășoară în Iran.”, a declarat Ministrul iranian al Petrolului, Javad Owji, conform agenției Shana.

Ministrul petrolului Owji s-a referit, de asemenea, la întâlnirea cu vicepremierul rus Alexander Novak și a spus că întâlnirea s-a concentrat pe noi domenii de cooperare cu Rusia.

„Cele două țări au un potențial bun în domeniul energiei și sperăm că acordurile la care s-a ajuns în cadrul acestor întâlniri cu Ministerul rus al Energiei, cu vicepremierul rus și cu diferite companii rusești mari vor duce în curând la încheierea de acorduri.”

El a declarat că, în cadrul întâlnirii cu marile companii rusești, au fost încheiate acorduri bune privind transferul de tehnologie și echipamente strategice necesare în industria petrolieră, adăugând că a fost pregătit și pus la dispoziția acestei țări un plan cuprinzător și complet de cooperare cu Rusia.

Iran și Rusia sunt vizate de sancțiuni

Atât Iran, cât și Rusia sunt vizate de sancțiuni și pot profita de această oportunitate, iar acele companii rusești care nu cooperează cu companiile europene și americane pot coopera cu Iranul.

În sectorul upstream și dezvoltarea câmpurilor petroliere și construcția de echipamente și transferul de tehnologie, companiile din cele două țări pot face acest lucru prin înființarea unei fabrici comune în Iran și producerea de echipamente suplimentare pentru a fi utilizate în Iran.

În ceea ce privește acordul în alte sectoare economice, Owji a spus că:

Au fost încheiate acorduri bune în sectorul agricol. De asemenea, diverse companii rusești au identificat numeroase proiecte de centrale electrice.

Din fericire, am ajuns la acorduri bune în domeniul finanțării, lucru pe care îl subliniază diversele organe ale țării.”

Șeful iranian al Comisiei mixte Iran-Rusia și-a exprimat speranța că negocierile cu companiile rusești vor duce la semnarea de contracte și la furnizarea de resurse financiare în diverse sectoare economice ale țării.

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Despărțire șoc. Celebra prezentatoare a rămas fără iubit, chiar înainte de sărbători
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Retragere bani cash la ATM. Schimbare în premieră pentru cine scoate numerar de pe card
Capital.ro
Divorțul a transformat-o în femeie fatală! A slăbit enorm! 10 imagini în care NU o mai recunoști pe Maria Popovici. Rochii mulate, bustiere, colanți, machiaj de divă
Avantaje
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro