22 ian. 2022 | 19:44

Pisica ta clipește încet când se uită la tine? Mesajul profund pe care îl transmite

Diverse
Pisica ta clipește încet când se uită la tine? Mesajul profund pe care îl transmite
Pisicile, sau cum descoperim un adorabil animal de companie

Nu există nicio îndoială că pisicile sunt o alegere populară pentru animalele de companie. Potrivit Asociației Americane de Medicină Veterinară, aproximativ 25 la sută dintre gospodăriile din SUA au aceste feline drăguțe și blănoase ca prieteni. Sigur, uneori sunt răutăcioase. Uneori s-ar putea să le placă să se întindă pe tastatura ta în timp ce lucrezi. Sau să se bucure să lovească lucruri de pe birou fără niciun motiv anume. Dar acest lucru face parte în întregime din farmecul lor. Este un motiv important pentru care le iubim atât de mult.

Pisicile, sau cum descoperim un adorabil animal de companie

Relația dintre pisici și stăpânii lor este foarte specială. Cine are o pisică știe că își arată dragostea chiar și atunci când decide să petreacă ceva timp singură. Indiferent de rasa sau de vârstă, pisicile au o personalitate foarte specială. Ele vor accepta mângâieri doar atunci când au chef, și totuși vor cere atenția stăpânului lor în orice moment.

Dacă pisicii tale îi place să se așeze pe tastatura calculatorului, pe lângă faptul că cere mângâieri și îmbrățișări, poate fi conștientă de tot ceea ce se întâmplă în jurul vostru. Nu este nevoie să vorbească pentru a se exprima.

Pisicile, nu numai că sunt adorabile, dar sunt, de asemenea, extrem de independente, curioase și loiale. Pot fi niște tovarăși de viață extraordinari pentru tine sau pentru familia ta. Acestea sunt câteva motive pentru care pisicile sunt cele mai bune animale de companie.

Simpatice, dar comunicative în multe feluri

Pisicile comunică în multe feluri.  Cu siguranță vi s-a întâmplat să vă uitați fix la animalul de companie și să vi se pară că vrea să vă spună ceva. Nu vise pare, chiar așa este. Dacă îl privești într-un mod calm și relaxat, iar el îți întoarce gestul, este un adevărat semn de încredere și afecțiune.

De exemplu, când pisica ta clipește încet atunci când te privește, încearcă să-ți comunice ceva. Pisicile, în general, clipesc ușor atunci când sunt relaxate. O fac cu colegii lor de joacă și o fac și cu tine ca dovadă de iubire. Pisicile, de obicei, nu ar face-o în fața cuiva care ar putea reprezenta un pericol pentru ele.

De aceea, este important nu numai să identificați, ci și să imitați acest comportament animal. Puteți privi pisica într-un mod calm și apoi închideți și deschideți ochii încet, se vor înțelege mult mai bine mesajele.

Și, pe lângă faptul că pisicile sunt fermecătoare, a avea pisici în casă are multe beneficii pentru sănătate. În primul rând reduce tensiunea arterială, stresul și întărește sistemul imunitar.

Trebuie doar să învățați să le interpretați semnalele și conviețuirea va fi foarte simplă. Să nu pierdem din vedere faptul că, la fel ca orice altă ființă vie, pisicile au nevoi speciale și acestea trebuie satisfăcute.

Ideea este că pisicile comunică în permanență, iar sfatul nostru este să învățați să le interpretați mesajele, indiferent sub ce formă ar apărea.

Personalități de pisici, sau considerații pentru stilul vostru de viață

Pisicile au tendința de a fi imprevizibile, ceea ce poate reprezenta o provocare în alegerea celei mai bune personalități de pisică pentru casa și stilul tău de viață. Temperamentele pisicilor de rasă pură sunt mai greu de prezis decât cele ale câinilor, sunt de părere specialiștii. Cu toate astea, personalitățile pisicilor de rasă sunt totuși utile pentru a selecta pisica potrivită pe care să o aduci acasă.

Atunci când te gândești la ce tip de personalitate de pisică să cauți, este important să iei în considerare componența familiei tale. Dacă aveți copii mici, de exemplu, o pisică nu este probabil cea mai bună alegere. Cu excepția cazului în care aveți atât răbdare, cât și timp pentru a asigura o supraveghere constantă pentru a o proteja.

De asemenea, unele pisici adulte au o aversiune față de copiii mici. Este important să căutați o pisică care se va înțelege cu copiii și care nu va fi geloasă pe atenția pe care le-o acordați. Dacă aveți copii mici, este probabil o idee bună să-i luați cu dumneavoastră la adăpost și să-i lăsați să se joace și să interacționeze cu pisica sau pisoiul pentru a vedea cum se înțeleg ambele părți. Acest lucru vă va ajuta să decideți dacă o anumită pisică este potrivită pentru copiii dumneavoastră.

Concluzie

Pisicile sunt, la urma urmei, maeștri în a ne ține în alertă, ceea ce face parte din farmecul lor. Dar dacă intrați în procesul de adopție înarmat cu cunoștințele necesare pentru a ști ce să căutați la o pisică, este mult mai probabil să vă alegeți cu o felină fericită și cu o casă fericită.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
„O suspectam pe soția mea de infidelitate, dar ce am aflat a fost mult mai rău”. Un bărbat a fost în stare de șoc când a descoperit adevărul
Click.ro
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record. Cine era John Jacob Astor
Digi24
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Acestor zodii le merge din plin. Au mari șanse de câștiguri consistente
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Regula pe care șoferii NU TREBUIE să o încalce niciodată. Legea din ROMÂNIA spune clar
Capital.ro
Mesaje de Florii 2024. Cele mai frumoase urări și felicitări pentru cei care poartă nume de flori
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Se IESE la PENSIE cu 15 ANI mai DEVREME. Regulă în LEGEA PENSIILOR
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro