Un medic de familie din județul Dolj este suspectat că ar fi vaccinat pe hârtie cel puțin 100 de persoane. Acestea au fost înregistrați ca fiind imunizați cu doza unică Johnson&Johnson și trecuți în Registrul Național de Vaccinare.
În cursul zilei de miercuri, la orele dimineții, oamenii legii au efectuat 36 de percheziții domiciliare pentru a-i prinde pe cei vinovați. În urma cercetărilor, circa 100 de persoane au fost înregistrate, în mod ilegal, în Registrul Național de Vaccinări, fără ca acestea să fie vaccinate. Majoritatea persoanelor sunt din județul Dolj, iar întreg procesul se efectua prin intermediari.
Cercetat este un medic de familie din comuna Seaca de Câmp. Acesta ar fi înregistrat, în mod nereal, persoane în Registrul Național de Vaccinări, că s-ar fi vaccinat cu doza unică a vaccinului anti-Covid Johnson&Johnson. Cu toate acestea, nici una dintre aceste persoane nu s-ar fi prezentat la cabinetul medicului.
„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, efectuează 36 de percheziții domiciliare, în județul Dolj, la persoane bănuite de înșelăciune și fals informatic. La acţiune participă și poliţişti ai Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Dolj, ai Poliției Municipiului Craiova, Poliției Municipiului Calafat, precum şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova”, transmite Mihaela Sadoveanu.
În dosar sunt vizate 16 persoane. Medicul și intermediarii au fost ridicați de mascați și duși la audieri. Până în prezent nu s-a stabilit dacă medicul primea bani pentru vaccinările „pe hârtie”.
Șase persoane, printre care trei cadre medicale, au fost reținute într-un dosar privind vaccinările fictive din Mangalia, informează Direcția Națională Anticorupție. Pentru a obține certificatul fals, oamenii plăteau între 250 și 400 de euro. Pentru cei care se deplasau în Mangalia, tariful cerut de intermediar era de 500 de lei, iar cei care nu se prezentau la centrul de vaccinare trebuiau să plătească 700 de lei.
Oamenii legii au efectuat percheziții domiciliare la două instituții publice de pe raza municipiului Mangalia și la 50 de locuințe ale persoanelor fizice de pe raza județelor Suceava și Constanța. În urma acestora, au fost ridicate, printre altele, sumele de 192.000 de lei și 80.000 de euro. Potrivit DNA, în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.