Vaccinare cu scandal la Suceava. Ce au făcut niște români veniți pentru imunizare: ”O să muriți”

Vaccinare cu scandal la Suceava. Ce au făcut niște români veniți pentru imunizare: ”O să muriți”
Vaccinare cu scandal la Suceava. Ce au facut niste romani veniti pentru imunizare ”O sa muriti”

Autoritățile locale din Suceava sunt nevoite să ducă muncă de lămurire cu românii care vin să se vaccineze anti-COVID-19. S-a lăsat cu scandal în momentul în care oamenii au fost refuzați. Ce s-a întâmplat de fapt, DSP Suceava a cerut intervenția polițiștilor.

Vaccinare cu poliția la Suceava

La Suceava, nu este zi în care să nu iasă scandal între medici și persoanele care vor să se imunizeze împotriva virusului SARS-COV-2. Tot mai mulți suceveni cer adeverințe de vaccinare false, în ideea că scapă de vaccinare pe bune.

Personalul medical sucevean au de-a face cu un număr tot mai mare de localnici care vin și cer adeverințe medicale fictive. În momentul în care sunt refuzați politicos, aceștia devin recalcitranți și trec la amenințări.

Autoritățile din Suceava au cerut sprijinul poliției locale pentru paza celor două centre de vaccinare anti-COVID-19 din municipiu, după evenimentele din ultima perioadă.

Ce spune DSP

Direcția de Sănătate Publică a orașului a solicitat administrației locale supravegherea de către polițiști a celor două centre de vaccinare anti-Covid din municipiul reședință de județ. DSP spune că foarte mulți suceveni cer adeverință COVID falsă. Astfel, atât la centrul drive-through din parcarea Shopping City, cât și la Iulius Mall, polițiștii locali supraveghează procesul de vaccinare anti-coronavirus.

Solicitarea DSP-ului vine după ce personalul medical din cele două centre de vaccinare s-a plâns că există persoane care vor adeverințe false.

„Când vin să solicite doar certificatul, fără să li se administreze vaccinul, personalul medical îi trimite la polițistul din centru. Unii devin recalcitranți, spun că știu persoane care au obținut certificatul cu diverse sume de bani, 50 de euro, 100 de euro, 300 de euro, 500 de lei și solicită să li se dea certificatul fără să primească doza de vaccin. Și la mine, la DSP, a venit de curând cineva cu o astfel de propunere”, a declarat dr. Dana Costea pentru Monitorul de Suceava.

„Dacă vă vaccinaţi cu Johnson, o să muriţi!”

În ultimele săptămâni, medicul-şef al centrului de vaccinare de la Iulius Mall, dr. Elena Drăguţa Şerban, a remarcat o creștere a numărului de români care solicită vaccinări fictive. La fel a crescut şi numărul celor care devin agresivi în momentul în care sunt refuzaţi.

„Când a fost refuzat a început să amenințe, a spus că lucrează în armată şi a solicitat numele medicului din centru cu ameninţarea că îi va face probleme. După aceea a stat în preajma centrului şi încerca să descurajeze oamenii care veneau la vaccinare spunându-le că ‘dacă vă vaccinaţi cu Johnson, o să muriţi’. Atunci nu aveam poliţie la centru şi a fost mai greu de gestionat situaţia.

Săptămâna asta am avut un caz asemănător când o persoană dădea târcoale centrului şi tot arăta buzunarul unui asistent. Am anunţat poliţistul – de săptămâna aceasta avem poliţist în centru – şi acesta a rezolvat situaţia. Este înjositor pentru noi să fim astfel trataţi şi mi se pare descurajantă această dorinţă a românilor de a eluda vaccinarea”, a precizat medicul Elena Drăguța Şerban pentru aceeași sursă citată.