23 sept. 2019 | 13:11

Răsturnare de situație! Viorel Cataramă, din nou în cursa pentru alegerile prezidențiale 2019

Politică
Răsturnare de situație! Viorel Cataramă, din nou în cursa pentru alegerile prezidențiale 2019
Ce s-a întâmplat după ce Viorel Cataramă s-a trezit cu poliția la poartă. Noi detalii despre omul de afaceri care a vrut să se infecteze

Viorel Cataramă reintră în cursa pentru alegerile prezidențiale 2019, după ce Curtea Contituțională a României (CCR) a invalidat decizia prin care Biroul Electoral Central (BEC) i-a respins candidatura. Acesta susține că BEC a acționat în ultima vreme ca un actor politic, deși nu are această atribuție.

Viorel Cataramă a reintrat în cursa pentru alegerile prezidențiale 2019

CCR a admis contestația formulată împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 și a dispus ca BEC să înregistreze candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale, după ce sâmbătă îi fusese respinsă întrucât nu întrunise numărul minim de semnături de adeziune.

„Așa cum am declarat imediat după aflarea Deciziei BEC, încercarea de înlăturare a mea din competiția pentru președinția României s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legii. Din acest motiv, plenul CCR, în unanimitate, a invalidat hotărârea sus-menționata și a dispus respectarea drepturilor mele prevăzute de Constituție, admițându-mi candidatura.

Nu pot să nu remarc faptul că, în ultimul timp, BEC tinde să acționeze ca un actor politic, deși nu are această atribuție. Reamintesc, în acest sens, că la recentele alegeri europarlamentare a încercat să elimine din cursa electorală alianța USR-PLUS, fiind necesară intervenția instanțelor de judecă pentru respectarea legii”, a declarat Viorel Cataramă.

Motivul pentru care BEC a invalidat candidatura lui Viorel Cataramă. Ce a prezentat acesta instituției

Decizia CCR a venit după ce BEC a anulat 94.000 de semnături, motivând că acestea prezintă similitudini evidente. Viorel Cataramă a atacat decizia la CCR, considerând că aceasta nu a fost legală. El a fost primul politician care și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale, ajungând la sediul BEC miercuri, cu peste 230.000 de semnături.

CCR a respins și contestația formulată cu privire la înregistrarea cadidaturii Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale din acest an. În plus, CCR a mai respins și o contestație formulată cu privire la înregistrarea candidaturii lui Theodor Paleologu. Hotărârile judecătorilor de la CCR sunt definitive și vor fi comunicate BEC.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Cod Rutier 2024. Închisoare 7 ani. E strict interzis când te oprește Poliția în trafic
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro