04 ian. 2022 | 08:04

Țara de lângă România care bagă profesorii nevaccinați în concediu fără plată. Decizia șocantă luată acum

News
Țara de lângă România care bagă profesorii nevaccinați în concediu fără plată. Decizia șocantă luată acum
Tara in care profesorii nevaccinati intra in concediu fara plata

Vești incredibile pentru vecinii României. Unul dintre statele aflate în vecinătatea țării noastre a luat o decizie extrem de importantă, ce va afecta sistemul de învățământ. Se pare că profesorii și cadrele didactice care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului vor fi primiți în incinta școlilor doar după ce vor face dovada unui test PCR negativ.

Țara în care profesorii nevaccinați vor veni la școală doar cu test negativ

Anunț important din partea Guvernului Ungariei. Oficialii statului vecin cu România au luat o decizie drastică privind acceptarea profesorilor în școli. Anul școlar 2021 – 2022 vine cu anumite schimbări.

Toți dascălii, profesorii, educatorii și cadrele didactice vor trebui să dovedească faptul că sunt sănătoși și nu sunt infectați cu noul coronavirus, pentru a-și putea desfășura activitatea profesională.

Cu alte cuvinte, profesorii care lucrează în școlile și instituțiile de învățământ de la stat și nu s-au vaccinat anti-COVID vor fi obligați să prezinte dovada unui test PCR negativ.

Această nouă metodă a intrat în vigoare începând de luni, 3 ianuarie 2022. Guvernul Ungariei a decis ca profesorii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, până pe data de 30 decembrie, să fie trimiși în concediu fără plată.

Cei care vor dori să se întoarcă la locul lor de muncă vor fi nevoiți să aducă un test PCR negativ care să nu depășească vechimea de 3 zile.

Erzsebet Nagy, membru al Sindicatului Democrat al Profesorilor, a declarat pentru CGTN că decizia a fost una inutilă, mai ales că aceasta nu se aplică profesorilor cu contracte temporare, personalului auxiliar al şcolilor, şi nici elevilor. Noua regulă ar putea cauza o lipsă de educatori, a spus ea.

„O bună parte din personal a fost scutit de ministru. Dar totuşi, o parte din profesori nu vor reveni la cursuri, ceea ce înseamnă că zeci de mii de elevi vor fi grav afectaţi”, a declarat Erzsebet Nagy, potrivit celor de la MediaFax.

Profesorii de la școlile private nu sunt vizați

Oficialii Ungariei au anunțat faptul că aceste reguli nu se aplică pentru dascălii care sunt angajați la școli private. Profesorul David Szabo a declarat că noua regulă a vaccinării nu se aplică şi în instituţia în care lucrează, iar decizia este lăsată la latitudinea profesorilor.

„În cazul nostru, pentru că suntem o şcoală privată, patronul instituţiei a lăsat profesorii să decidă dacă se vaccinează sau nu. Cred că a făcut un lucru inteligent”, a declarat cadrul didactic, potrivit jurnaliștilor de la sursa citată anterior.

Potrivit sindicatului profesorilor, 10% dintre cadrele didactice şi lucrătorii din educaţie din statul european ungar nu au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului.