Mulți vor să profite de Casa Poporului și de spațiul grandios de care beneficiază. Câți bani costă să închirieri o sală? Orice eveniment prinde altă culoare aici. Cât trebuie să plătești pentru amintiri superbe?
Parlamentul deschide porțile și pentru popor, dar contra cost. Casa Poporului poate fi vizitată, iar unii chiar pot închiria anumite săli pentru evenimentele dorite. Acest lucru se întâmplă la ocazii speciale sau petreceri selecte și private pentru 5.000 de euro.
De obicei, aici sunt organizate petreceri de revelion sau târguri de nunți. Chiar în aceste zile, în cea mai mare sală din instituție are loc un turneu de baschet. Un specialist declară faptul că aici ar fi trebuit să fie și portretele soților Ceaușescu.
Ghid turistic: ”Legenda spune, desigur, nu avem o confirmare, dar spune că aici ar fi trebuit să fie și portretele lui Nicolae Ceaușescu și al soției sale”
Cu portrete sau fără, celebra instituție continuă să îi uimească pe toți cei care o văd chiar și din afară. Este o minunăție pentru cetățenii români, dar și pentru străinii care vizitează pentru prima oară Bucureștiul.
Sorina Ionașc, reporter PRO TV: “Ne aflăm în Sala Unirii, cea mai mare din întregul Parlament. Are 2.200 de m pătrați. Podeaua și coloanele sunt din marmură, detaliile de pe pereți sunt suflate cu aur, iar perdelele au fost cusute cu fir de aur.
Aici au loc petrecerile de revelion, pentru că încap peste 1.000 de invitați la un astfel de eveniment. Cine dorește să inchiriereze această sală, va trebui să scoată din buzunar aproape 5.000 de euro” (Sursa: știrileprotv.ro)
A doua sală ca mărime se numește Alexandru Ioan Cuza și are peste 1.800 de metri pătrați, spațiu cât să încapă 1.200 de invitați. Balconul este și el o surpriză pentru cei din vizită pentru că are deschidere spre Piața Constituției.
Sala CA Rosetti este puțin mai mică, are 1.400 de metri pătrați și a fost proiectată pentru spectacole cu 600 de spectatori. Candelabrul este un alt detaliu care i-a uimit pe mulți pentru că este grandios și are nu mai puțin de 5 tone. Românii încă trec pe lângă clădire și se minunează de felul în care este construită.
George Ionuț Dumitrică, secretarul general al Camerei Deputaților: “Acest tip de eveniment nu corespunde cerințelor și regulilor pe care le am impus în această clădire. În rest, am organizat și revelioane, a fost un real succes și au promovat imaginea Parlamentului”.