Cine a scris „Jos PSD” pe Casa Poporului, mesaj văzut de mii de români

Cine a scris „Jos PSD” pe Casa Poporului, mesaj văzut de mii de români

Evenimentul iMapp din București a fost marcat de-o proiecție cel puțin diferit: „Jos PSD”. Asta a stat scris pe Casa Poporului, actualmente cunoscută drept Palatul Parlamentului.

Omul responsabil de proiectarea mesajului „Jos PSD” se numește Cristian Dide. El a proiectat mesajul anti-PSD pe Palatul Parlamentului între proiecțiile de la iMapp.

„Am decis să postez acest mesaj cu laserul pentru că ne-am săturat de PSD şi de atitudinea pe care acest partid o are faţă de cetăţenii acestei ţări”, a declarat acesta pentru Mediafax.

„Nu le pasă de absolut nicio problemă de interes naţional. De exemplu, pesta procină au gestionat-o foarte prost, de aceea avem foarte multe focare. Una peste alta, stăm foarte prost ca ţară, nu avem servicii publice, nu avem spitale, iar ei sunt preocupaţi să-şi scape penalii”, a completat Cristian.

El a mai spus că a ales festivalul iMapp ca să-i îndemne pe cei prezenţi în Piaţa Constituţiei să protesteze împotriva PSD.

Festivalul iMapp este un show de videomapping 3D cu o oarecare tradiție deja. Mai multe echipe se întrec în proiecții pe Palatul Parlamentului care durează câteva minute fiecare. Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei prin CREART. Anul acesta s-a desfășurat pe 22 septembrie.

Cum a reacționat Primăria la mesajul „Jos PSD”

Primăria Capitalei a anunţat că va face plângere penală împotriva celor care instigă în timpul festivalului.

„Organizatorul evenimentului [Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti], anunţă public faptul că va face plângere penală împotriva tuturor celor care aleg să instige premediat la tulburarea liniţtii publice în timpul unui concurs internaţional de videomapping, la care participă echipe din 10 zece ţări din întreaga lume”, au transmis reprezentanţii Primăriei Capitalei.