18 dec. 2021 | 17:18

Cum completezi formularul digital de localizare (PLF), obligatoriu din data de 20 decembrie VIDEO

News
Cum completezi formularul digital de localizare (PLF), obligatoriu din data de 20 decembrie VIDEO
Cum completezi formularul digital de localizare (PLF), obligatoriu din data de 20 decembrie

Toate persoanele care sosesc pe teritoriul României sunt obligate să completeze Formularul digital de localizare a pasagerilor (PLF), începând de luni, 20 decembrie. Pentru ca toată lumea să știe exact ce trebuie să completeze pe documentul de călătorie obligatoriu, Guvernul a realizat un tutorial explicit. Noul formular urmează să fie valabil de luni, 20 decembrie.

Tot ce trebuie să știi despre certificatul de călătorie obligatoriu din 20 decembrie

Formularul digital PLF este noua măsura a Executivului pentru a putea ține în frâu răspândirea noului coronavirus. Acest PLF poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (sts), în colaborare cu Ministerul Sănătății. Astfel, documentul de intrare în România va fi completat doar digital, individual, cu o zi înainte de călătorie sau, cel mai târziu, la 24 de ore după sosirea în țară. Cine refuză completarea certificatului de călătorie riscă amenzi din partea DSP, cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Pași de urmat pentru completarea PLF

În primul rând, trebuie să te autentifici pe baza unei adrese de e-mail, apoi apeși butonul ”Autentificare”. Dacă e-mailul introdus este valid, vei fi informat că ai primit un link. În acest caz, trebuie să verifici inbox-ul e-mailul, să accesezi link-ul primit, urmând să fii redirecționat în aplicația de completare a formularului.

Atenție mare la corectitudinea datelor oferite

Pasul următor constă în accesarea butonului verde ”Formular nou” din partea dreapta-sus a ecranului. După care selectează secțiunea CNP, dacă deții o carte de identitate din România, sau opțiunea Pașaport/Act de Identitate, dacă prezenți alt document la trecerea frontierei. Mai apoi, este necesar să completezi câmpurile obligatorii ale formularului cu numele și prenumele, țara din care ai plecat, data plecării și punctul de trecere a frontierei. Mai trebuie să introduci adresa de destinație. De asemenea, din formular nu trebuie să lipsească numărul de telefon la care poți fi contactat pe perioada șederii în România. Următorul pas este să selectezi modul de călătorie: autoturism, tren, autocar, avion sau vapor, după care introduci toate datele necesare, în funcție de tipul de transport.

Ce mai conține documentul

În formularul digital de localizare a pasagerilor mai trebuie să specifici o persoană de contact în caz de urgență și țările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei. În cazul în care te însoțesc minori, trebuie să le introduci datele. În ultima etapă, bifează că ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de căte autoritățile competente și că ai luat la cunoștință prevederile legislației în vigoare. La sfârșit, apasă butonul verde Salvează, iar aplicația va genera formularul digital de intrare pe teritoriul României.

Când trebuie să completezi certificatul

Formularul digital îl completezi cu maximum 24 de ore înainte de a intra în țară sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Documentul poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator. În plus, nu trebuie tipărit.

Ce se întâmplă dacă ai greșit formularul

Odată salvat, PLF-ul nu mai poate fi modificat. Totuși, dacă vrei să actualizezi informațiile din certificat, poți să îl completezi încă o dată și să-l salvezi. Toate formularele digitale pe care le-ai completat la intrarea în țara noastră pot fi vizualizate în meniul „Listă formulare” din aplicație. Prin intermediul acestor formulare, personalul medical poate realiza anchete epidemiologice și asigura măsuri sanitare.

Autoritățile au creat chiar și un tutorial pentru completarea Formularului digital de localizare a pasagerilor. Datele vor fi accesate doar de către angajații DSP.

Parteneri
Igor Cuciuc, declarații sfâșietoare după ce și-a pierdut fiica:” De ce Doamne…”
Redactia.ro
Cine este soția lui Honorius Prigoană. Ce ocupație avea înainte de a se iubi cu fiul lui Silviu Prigoană
Click.ro
Reacția lui Macron după decizia Statelor Unite de a permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază de lungă de acţiune
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Mihai Găinușă a rămas șomer. Ce mai poate să facă
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Cazul Cioacă-Elodia. Mama Elodiei a dezvăluit totul după ani de zile: Din păcate...
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Se TERMINĂ RĂZBOIUL în UCRAINA! Au anunțat data. KIEVUL a lansat RACHETELE în RUSIA
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum arată noul iubit al Ceraselei de la Insula Iubirii. Primele declarații despre bărbatul care l-a înlocuit pe Rareș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro