13 dec. 2021 | 13:42

Surpriză neplăcută pentru Ianis Hagi aseară. Ce a pățit românul

Sport
Surpriză neplăcută pentru Ianis Hagi aseară. Ce a pățit românul
Ianis Hagi are un sezon fluctuant la Rangers, după despărțirea de tehnicianul Steven Gerrard

Surpriză neplăcută pentru Ianis Hagi aseară. Internaționalul român a devenit titular de la sosirea lui Giovanni van Bronckhorst pe banca tehnică de la Rangers. Cu toate acestea, evoluțiile sale, cu mici excepții, au fost neconvigătoare. Ianis Hagi pare a nu-și găsi locul în sistemul de joc adoptat de antrenorul olandez. Duminică, în partida de campionat cu Hearts, fiul „Regelui” a avut parte de o surpriză și mai nedorită.

Surpriză neplăcută pentru Ianis Hagi aseară

Surpriză neplăcută pentru Ianis Hagi aseară. Ceva nu se leagă în jocul mijlocașului român de 23 de ani, odată cu venirea lui Giovanni van Bronckhorst ca antrenor al grupării de pe Ibrox Park. Deși a fost titular în toate partidele de până acum, prestația lui Ianis Hagi a fost mai mereu criticată de jurnaliștii scoțieni.

Ianis Hagi a fost taxat, în câteva rânduri, de presa din Scoție. I s-au reproșat pasele greșite, ba chiar a fost ironizat, scriindu-se că „parcă înota în noroi”. După meciul din Europa League cu Lyon, scor 1-1, Ianis Hagi a declarat că el și colegii săi au considerat prioritar campionatul, de aici rezultând prestațiile mai puțin convingătoare din cupele europene.

„Am venit aici ca să jucăm bine, să încercăm lucruri noi ca şi echipă. Ştiam că nu avem niciun fel de presiune în această partidă. Am venit doar să ne testăm forţele şi cred că o remiză la Lyon este un rezultat satisfăcător.

Cred că modul în care am început grupa nu a fost cel pe care ni l-am dorit. Am ştiut totuşi că avem meciuri importante şi în campionat. Cred că am considerat competiţia internă a fi prioritară. Am obţinut rezultate bune acolo. În cele din urmă, când reuşeşti să te califici dintr-o grupă din Europa League, pentru al treilea sezon la rând, cred că este o bună performanţă”, a spus Ianis Hagi la conferința de presă de după partida cu Lyon.

Ce a pățit românul

Ianis Hagi a avut parte de o surpriză neplăcută, duminică, la meciul din campionat cu cei de la Hearts. Antrenorul olandez a decis să îl scoată din primul „11” pe mijlocașul român. Hagi a rămas rezervă neutilizată, fiind lăsat pe bancă pentru tot restul partidei încheiate cu victoria lui Rangers, scor 2-0.

Rolul lui Ianis Hagi în sistemul de joc adoptat de Gio van Bronckhorst a fost analizat de o fostă glorie a echipei de pe Ibrox Park. Derek McInnes, fost jucător la formația scoțiană și în prezent antrenor, a fost de părere, după partida de la Lyon, că Ianis Hagi e forțat să joace ca „număr 10”, lucru ce nu îi e confortabil, el fiind un „număr 7”.

„Ianis Hagi a jucat număr 10 joi și nu cred că asta e potrivit pentru Rangers. Un decar trebuie să și alerge în adâncime uneori, dar și să fie un adevărat mijlocaș, să fie competitiv și să încerce să recupereze mingea.

În față ai un atacant ca Alfredo Morelos, care nu e rapid. Cu Hagi și Morelos nu e suficientă viteză. Problema pe care Hagi o va avea este că, dacă nu joacă număr 10, va fi obligat să evolueze în bandă, iar obiceiul său este să aducă mingea din tușă spre centru”, a explicat Derek McInnes, conform Daily Record.

Cu atât mai ciudate apar zvonurile privind suma cerută de Rangers pentru un transfer. De curând, presa turcă informa că Galatasaray s-a retras din „cursa” pentru achiziționarea românului, Rangers solicitând 18 milioane de euro. O sumă mult mai mare decât cele vehiculate până acum, ce se învârteau în jurul a 10-11 milioane de euro.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Acești români scapă de o plată. Actele pe care le vor face gratis
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Îți golește contul de toți banii. Avertisment ANAF pentru românii care au de dat bani la stat
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Putin amenință cu ARMA NUCLEARĂ! L-a SCOS DIN MINȚI planul lui Zelenski
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro