Trucurile inedite pe care le descoperă gospodinele în momentele în care combină diferite alimente sau se folosesc de un ingredient simplu pentru a face curățenie o să te ajute mulți ani de acum încolo. Iată că s-a aflat ce efect are zeama de la murături atunci când este pusă peste carne!
Sărbătorile de iarnă sunt din ce în ce mai aproape, așa că numeroase gospodine vin cu o grămadă de rețete pentru ca persoanele dragi să fie mulțumite de preparatele făcute în casă. Totuși, ele întâmpină diferite probleme atunci când vine vorba despre carnea făcută la cuptor.
Gustul bucăților de carne făcute la cuptor trebuie să fie unul desăvârșit, mai ales pentru că această perioadă este perfectă pentru astfel de preparate. Multe se întreabă cum ar trebui să facă marinada pentru ca oamenii dragi să mai ceară o porție, așa că s-a aflat secretul!
Mai exact, zeama de la murături se potrivește perfect cu acest fel de mâncare. Bineînțeles, carnea tare trebuie lăsată în acest lichid o noapte întreagă, în timp ce carnea păsărilor de casă poate să fie înmuiată pentru 5-6 ore, iar bucățile de carne din comerț pot să rămână în marinadă pentru 2 ore.
În cazul în care îți dorești să servești cel mai bun preparat la cuptor, o să ai nevoie doar de zeama de la castraveții murați și de la varza murată, usturoi, o ceapă, un morcov, ulei, sare și 4 kilograme de ceafă de porc, potrivit bucatarul.eu. Gustul nu se compară cu nimic, așa că rudele tale o să îți mai ceară o porție!
Începe prin a lăsa bucățile de carne de porc în saramura făcută din zeama de la castraveții murați și de la varza murată pentru 2 ore. Această marinadă este perfectă pentru preparatul tău, așa că o să frăgezească bucățile de ceafă de porc în timp ce le oferă un gust excepțional, la care mulți visează.
Apoi, toacă legumele și pune-le într-o tigaie cu ulei încins pentru ca acestea să se călească. Carnea trebuie să fie frecată cu usturoi și sare înainte de a fi pusă la cuptor pe o folie de aluminiu. Deasupra, poți să pui amestecul obținut din legumele făcute la tigaie, dar și să mai adaugi ceapă tocată.
Învelește bucățile de carne în folia de aluminiu și lasă totul așa timp de 25 de minute. Preparatul trebuie să fie pus la cuptorul preîncălzit timp de 80 de minute, la temperatura maximă.
Îndepărtează ambalajul din aluminiu și unge bucățile de carne cu ulei, înainte de a le mai lăsa timp de 20 de minute să se rumenească. Poftă bună!