De ce blugii au un buzunar mic în față. Mulți se întreabă de ce au blugii un buzunar mic în față și puțini s-ar fi gândit la explicația dată de cel ce l-a creat. Dacă acum acest buzunar nu prea mai este folosit, atunci când a apărut a fost apreciat de cei mai mulți dintre posesorii de blugi.
Astfel, la data de 20 mai 1873, Jacob Davis și Levi Strauss au primit un brevet ca să creeze salopete pentru mineri și fermieri. ”Blue-jeans” provine din ”bleu de Genes” din limba franceză, care se traduce drept ”albastru de Genova”, cu referire la o țesătură din bumbac și lână.
Potrivit companiei Levi Strauss, buzunarul mic pe fața blugilor a fost adăugat de compania Levi Strauss chiar de la prima pereche de blugi ”waist overalls”. De precizat este că cea mai veche pereche din arhiva companiei datează din anul 1879.
Prin urmare, buzunarul mic în fața blugilor a fost creat pentru ceasurile de buzunar pe care obișnuiau să le poate bărbații la vremea respectivă. Aceste accesorii cu lanț erau purtate și în buzunarele de la veste, o piesă vestimentară foarte populară în acele timpuri.
Apoi, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, buzunarul mic din fața blugilor a suferit o transformare, iar compania a renunțat la detaliile din metal ale acestuia, pentru ca metalul să fie economisit pentru eforturile soldaților. După încheierea conflictului aspectul lui a revenit la normal.
La ora actuală, buzunarul mic din față al blugilor și-a pierdut această utilitate, întrucât cei mai mulți oameni consultă ora la telefoanele mobile sau la ceasuri de mână, și nu la ceasurile de buzunar. Dar, potrivit companiei Levi Strauss, ”buzunarul pentru ceas”, așa cum se mai numește poate să fie folosit pentru alte lucruri, cum ar fi monede.
În plus, ”buzunarele pentru ceas” se mai pot folosi pentru câteva chibrituri de către cei care au nevoie de ele, dat și pentru bijuterii precum inele din aur sau argint care trebuie păstrate într-un loc sigur pentru scurt timp.
Cu toate însă că sunt extrem de populari în toată lumea, un anumit tip de blugi a fost interzis în Coreea de Nord, întrucât ar reprezenta un simbol al capitalismului.
”Istoria ne învață lecții cruciale: putem fi vulnerabili și ne vom prăbuși ca un zid, indiferent de dezvoltarea economică și militară, dacă nu ne respectăm stilul de viață”, a notat ziarul muncitorilor din această țară.