Cum poți să îți ștergi în mod corect ecranul televizorului? Mulți oameni lasă urme inestetice chiar imediat după ce termină de curățat. Puțini oameni procedează astfel. Ce trebuie să faci?
O casă curată dă o stare de bine și te face să te simți mai liniștit. Ordinea și curățenia atrag după ele o energie bună, mai cu seamă că acum mulți dintre oameni și-au mutat munca acasă din cauza contextului pandemic.
Tuturor ni s-a întâmplat ca cel puțin o dată să încercăm să îndepărtăm praful și să lăsăm un ecran intact, dar imediat ce luam cârpa specială de pe el să observăm pete ale soluției sau diverse urme pe care le-am făcut chiar noi. Din fericire, există un truc din bucătărie cu care nu au cum să dai greș vreodată.
Ai nevoie de oțet alb și apă distilată pentru ștergerea ecranelor TV, dar cheia constă cu adevărat în tehnica pe care o folosești. Trebuie să faci mișcări circulare atunci când ștergi praful de pe TV, ulterior să utilizezi apă distilată.
Amestecă părți egale de oțet și apă distilată într-o cană, ulterior pune amestecul într-o sticlă ce are un pulverizator pentru a-ți fi mai ușor. Stropește televizorul de la o distanță considerabilă și folosește o cârpă cu un material bun și fin din microfibră pentru a aduna particulele de praf.
Îndepărtează-te de ecran pentru a vedea dacă nu sunt picături în exces, ulterior lasă ușa deschisă și un geam pentru a se zvânta cu grijă totul. Aerul usucă cel mai bine soluția.
Poți să cureți și alte suprafețe mai delicate cu această soluție simplă din două ingrediente pe care cu siguranță oricine le are în casă. În modul acesta economisești câțiva bani pe care i-ai da pe alte soluții specifice pe care le găsești la toate supermarket-urile din România.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să stingi ecranul monitorului sau al televizorului, apoi să-l lași câteva minute, pentru ca acesta să se răcească. Apoi șterge ecranul de praf, pentru a-l putea curăța cât mai bine de urmele mai profunde.
Amestecă alcoolul izopropilic cu apa, în proporții egale: cana gradată este ideală pentru a ști exact când ai o proporție 1:1 a celor două substanțe. În principiu, e mai bine să ai o combinație cu mai puțin alcool, decât cu mai mult.
Folosește una din lavete pentru a șterge ecranul, după ce ai îmbibat-o ușor în amestecul lichid și asigură-te că nu este prea mult lichid în ea. Șterge ușor tot ecranul, până ce nu mai sunt vizibile urme pe acesta. Folosește apoi a doua lavetă pentru a șterge urmele de lichid rămase și nu lăsa nicio urmă de umezeală pe ecran înainte de a-l reporni.
Curățarea ecranului: sfaturi adiționale
- Bețișoarele de urechi sunt extrem de utile atunci când vrei să ștergi ecranul fără zgârieturi. Sunt utile mai ales pentru marginile acestuia, dacă pe bezel rămâne praf ce nu poate fi îndepărtat cu laveta. Bețișoarele înmuiate în lichidul preparat sunt ideale pentru locurile greu accesibile.
- Asigură-te că folosești alcool izopropilic. Alcoolul etilic, acetona, toluenul, acidul etilic, amoniacul sau alte substanțe îți pot afecta ireversibil ecranul.
- Folosește întotdeauna lavete curate. În caz contrar, eventualele particule prinse în fibră pot să zgârie display-ul.
- Asigură-te că laveta este umedă, nu udă; dacă atunci când ștergi ecranul se scurg picături de pe acesta, înseamnă că laveta area prea mult lichid.
- Nu folosi soluții de curățat geamurile: unele dintre acestea conțin amoniac și vor afecta ecranul televizorului.
- Nu folosi șervețele de hârtie, dacă vrei să ții cont cum se curăță ecranul corect; acestea pot să lase în urmă mici bucăți de hârtie și vei fi nevoit să ștergi ecranul din nou.