08 nov. 2021 | 09:32

Leguma pe care românii se bat în această toamnă. Producătorii sunt șocați: ”Sunt cumpărători ca niciodată”

Diverse
Leguma pe care românii se bat în această toamnă. Producătorii sunt șocați: ”Sunt cumpărători ca niciodată”
Leguma pe care romanii se bat in aceasta toamna. Producatorii sunt socati

În luna noiembrie, comercianții pregătesc vânzarea celor mai proaspete și gustoase legume, cele pe care românii se bat pentru a le achiziționa, la trei săptămâni înainte de a veni iarna. Care este leguma preferată a gospodinelor în această perioadă.

Care este cea mai căutată și procurată legumă în noiembrie 2021

Pentru că sezonul rece se apropie cu pași rapizi, românii se pregătesc intens de a pune carne la congelator și legume la murat pentru a avea provizii pe timp de iarnă. Cea mai căutată legumă din această perioadă este varza, pe care gospodinele o procură pentru a o pune la murat.

Românii cumpără varză pentru a pregăti leguma esențială în gătirea mult iubitelor sarmale de Crăciun. Recolta din acest an este una bogată, iar comercianții se bucură de un real succes, fiind mulțumiți de faptul că vânzările le-au crescut în ultimele săptămâni.

Negustorii povestesc faptul că prețurile în 2021 au crescut față de anii trecuți, deoarece seceta i-a forțat să investească bani într-un sistem de irigații de top, care să permită legumelor să crească natural exact la timp pentru a le putea vinde românilor înaintea începerii sezonului rece.

„Avem vânzare, s-a vândut, marfă a fost, marfă românească, deci s-a vândut, a cumpărat lumea, s-a pregătit de iarnă. Prețurile sunt la fel ca anul trecut, și anul trecut am vândut varza tot așa, 1,5 -2 lei.

Costuri foarte mari. Un sac de complex ce dăm noi pe teren, a fost undeva la 75 de lei, acum e 180 de lei. Costurile pentru anii viitori, ce ne așteaptă, foarte, foarte mari.

Asta e varză românească, sănătoasă, curată. Anul ăsta a fost mulțumitor, binișor cu prețul, în alți ani munceam de pomană, cu 30, 40 de bani, acum e un leu.”, au declarat legumicultorii români, exclusiv pentru Știrile PRO TV.

Ce soi de varză se pune la murat pentru sarmale

De asemenea, negustorii români ne recomandă pentru sarmale un anumit soi de varză care este potrivit pentru acest timp de mâncare.

„Pentru sarmale, Muntenia sau de Buzău, care sunt soiuri specifice pentru așa ceva, soiuri care au o plasticitate mult mai bună, deci se pretează la soluții saline. Pentru consum în stare proaspătă găsim hibrizii Tacoma, găsim Jetma, găsim hibrizi care sunt extrem de productivi, dar nu se prestează la a fi murat”, a declarat producătorul Daniel Botănoiu pentru sursa citată.

Persoanele mai în vârstă sunt de părere că tinerii nu pun varza la murat pentru sarmale, deoarece nu ar avea timp să o vânture.

„O pun la murat ca să avem de Crăciun și toată iarna. Mie îmi ajung 60 de kg. 2 lei mi se pare mult, dar asta e, anul trecut a fost un leu. După cotoare, să nu fie prea cotoroasă. O băgăm la butoi pentru sarmale și la iarnă o servim, când se răcește.”, spunea un bătrânel pentru sursa citată.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Chiriile au explodat în București. Fenomenul care a dus la creștere
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Simona Halep, anunț FINAL la 33 de ani: Ăsta e planul acum!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VINE URGIA în România! UNDE LOVEȘTE CICLONUL! HARTA ANM
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro