Un nou studiu arată ce risc de deces au persoanele nevaccinate anti-covid. În timp ce țările din toată lumea încearcă să vaccineze majoritatea populației, există și excepții, așa cum este România, în care oamenii refuză să facă inocularea cu serul anti-covid.
Acum, au apărut noi date care arată că unul din patru adulți în vârstă care sunt testați pozitiv pentru COVID-19 nu mai respectă regulile de autoizolare, iar analiza separată a cifrelor arată care zone au cele mai mari rate de cazuri.
Persoanele nevaccinate au de 32 de ori mai multe șanse de a muri din cauza coronavirusului decât cei care au primit ambele doze de ser, potrivit cifrelor Oficiului Național de Statistică.
Unul din patru adulți în vârstă care sunt testați pozitiv pentru COVID-19 nu mai respectă regulile de autoizolare, iar analiza separată a cifrelor arată care zone au cele mai mari rate de cazuri.
Cifrele ONS din perioada 2 ianuarie – 24 septembrie 2021, ajustate în funcție de vârstă, au arătat că rata mortalității pentru cei nevaccinați a fost de 849,7 la 100.000, comparativ cu 26,2 pentru cei care nu sunt vaccinați complet.
De asemenea, studiul a arătat că decesele care implică COVID-19 au fost în mod constant mai mici pentru persoanele care au primit două doze, comparativ cu una sau niciuna.
Ratele săptămânale de mortalitate standardizate în funcție de vârstă iau în considerare diferențele în structura de vârstă și dimensiunea populației pentru a permite comparații între grupurile de vaccinare.
Acest lucru se datorează faptului că vaccinările sunt oferite în funcție de grupurile prioritare stabilite de autorități, ceea ce înseamnă că caracteristicile populațiilor vaccinate și nevaccinate se schimbă în timp.
Într-un sondaj separat realizat de ONS, aproximativ 75% dintre respondenții cu vârsta cuprinsă între 35 și 54 de ani au spus că respectă cerințele de izolare pentru întreaga perioadă de 10 zile după ce au fost testați pozitiv pentru coronavirus – în scădere de la 86% în vară.
Cu toate acestea, cifrele, bazate pe răspunsurile colectate de la adulții din Anglia între 27 septembrie și 2 octombrie, au arătat că marea majoritate a oamenilor – 78% – încă respectele aceste măsuri.
Numărul este „semnificativ mai scăzut” decât nivelurile observate la începutul anului, cum ar fi 84% în aprilie și 86% în mai, a spus ONS.
Între timp, o analiză separată a cifrelor guvernamentale sugerează că ratele de infectare cu COVID-19 continuă să crească în aproape una din cinci zone locale din Regatul Unit.
Cu toate acestea, ratele din cele mai multe zone sunt acum în scădere, cu ratele naționale în Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, de asemenea, pe o tendință descendentă, sugerând că al treilea val al virusului este acum determinat de focare localizate, mai degrabă decât de o creștere la nivel de țară a cazurilor noi.
Sud-vestul Angliei continuă să fie într-o situație delicată – deși infecțiile sunt în scădere.
Insulele Orkney din Scoția au înregistrat cea mai mare creștere săptămânală a ratelor în ultimele cifre, de la 227,7 cazuri la 100.000 la 366,1.