Clătitele sunt unul dintre cele mai iubite deserturi. Se fac extrem de ușor, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui. Totuși, dacă preparați mai multe și vreți să se păstreze pufoase și gustoase, iată ce trebuie să pui în aluatul de clătite ca să nu se întărească nici în a doua zi. Metoda este una eficientă!
Clătitele perfecte trebuie să aibă o textură elastică și să fie pufoase. Dacă respectați ingredientele la preparare, puteți avea un rezultat ideal de fiecare dată. Cu toate acestea, puține gospodine știu ce trebuie să pună în aluatul de clătite ca să nu se întărească nici în a doua zi.
În următoarele rânduri îți vom detalia care sunt principalele secrete ale unui astfel de aluat. Deși clătitele sunt printre cele mai ușoare și mai savuroase deserturi, trucurile unui aluat fraged chiar și a doua zi nu sunt știute de toată lumea.
Așadar, primul secret pentru ca aluatul de clătite să se mențină fraged chiar și a doua zi este folosirea unei cantități suficiente de ouă. Trebuie să știi că două ouă sunt suficiente la 100 de grame de făină. În acest fel se vor obține niște clătite moi și flexibile!
Un alt secret este să folosești lapte și unt cu multă grăsime. De asemenea, este important ca acestea să se prăjească întotdeauna la foc iute și să nu depășiți timpul. În clătitele vor ieși uscate și cu gust de arsură. Acum că ați aflat secretele pregătirii unui aluat de clătite perfect, iată și o rețetă delicioasă, numai bună de savurat!
Mai întâi se bat ouăle cu mixerul sau cu telul până se face un pic de spumă deasupra. Se adaugă untul topit și răcorit, sarea și apoi jumătate din lapte. Se adaugă apoi făina treptat și se amestecă încontinuu. Se diluează apoi compoziția cu restul de lapte și la final se adaugă și apa minerală carbogazoasă.
Deci nu se pun toate ingredientele lichide și la final făina, deoarece ea va forma cocoloașe. Se adaugă apoi și vanilia și coaja de lămâie. Reține că aluatul de clătite trebuie să fie omogen, neted și fără cocoloașe. Lasă apoi compoziția circa un sfert de oră la odihnit, de preferabil la frigider, timp în care aluatul se va mai îngroșa puțin. Pune apoi doi trei stropi de ulei în tigaie și prăjește clătitele. Le poți umple cu ce anume vrei, fie gem, fie fructe.