05 sept. 2019 | 13:18

Nou atentat la Kabul. Un militar român a murit. Care este bilanțul victimelor

Știri generale
Nou atentat la Kabul. Un militar român a murit. Care este bilanțul victimelor
Nou atentat la Kabul. Un militar român a murit

Un militar român a murit joi, în urma unui nou atentat puternic la Kabul, ce a avut loc lângă cartierul general al NATO. Care este bilanțul victimelor?

Nou atentat la Kabul. Un militar român a murit

O nouă explozie puternică s-a produs joi, 5 septembrie, în centrul capitalei afgane Kabul, aproape de cartierul general al NATO și a unor birouri guvernamentale, între care principalul serviciu de informații afgane. În urma atactului, un alt militar român și-a pierdut viața.

Nou atentat la Kabul. Un militar român a murit. Care este bilanțul victimelor

Explozia a avut loc în centrul capitalei afgane Kabul

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, a informat că deflagrația a avut loc la ora locală 10:10 (05:30 GMT), în cartierul Shash Darak din estul Kabulului. Oficialul a adăugat că ținta atacului nu este clară. Reamintim că atacul, ce momentan nu a fost revendicat, se produce în plin proces de negocieri între SUA și talibani.

Bilanțul este dramatic

”A fost o acțiune teroristă care a ținut ambasada noastră și alte misiuni diplomatice din Kabul”, a spus ministrul Afacerilor Externe.

Talibanii au folosit un camion încărcat cu explozibili, iar bilanțul este dramatic: 10 morți și 42 de răniți, potrivit mediafax.ro.. Ținta atacatorilor a fost complexul Green Village, un cartier pentru străini, înconjurat de un gard imens de beton și foarte bine securizat.

Premierul României a confirmat moartea soldatului român în atentatul de joi dimineață, de la Kabul. Viorica Dăncilă a transmis și condoleanțe familiei, prin intermediul rețelelor sociale.

Dăncilă a confirmat moartea românului

„Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă.

Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan”, a scris Dăncilă.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Irinel Columbeanu și-a mai îndeplinit un vis! Fostul milionar a ajuns la vila din Izvorani: „Simt o emoție puternică”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Liviu Vârciu, perderi de 1.000 de euro pe zi. Producția noului film l-a costat o avere
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
RUSIA a dat ORDIN României. Avem termen doar 4 zile. Moscova ne amenință direct
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro