05 sept. 2019 | 06:35

Cazul Caracal, subiect de campanie electorală: cum l-a atacat Dăncilă pe Iohannis

Știri generale
Cazul Caracal, subiect de campanie electorală: cum l-a atacat Dăncilă pe Iohannis

Poziția Vioricăi Dăncilă în politica din România este una foarte vulnerabilă la această oră, iar drama prin care trece este evidentă din declarațiile agresive.

Într-un discurt prin care o atacat-o pe Viorica Dăncilă și problemele cauzate de PSD pentru oamenii din România, președintele Iohannis a făcut niște mențiuni referitoare la cazul Caracal. Mai precis, a descris gesturile făcute de premier la scurt timp după drama Alexandrei ca fiind inutile și ineficient. În mod previzibil, nu a durat foarte mult până când Dăncilă a ieșit la interval să răspundă.

În opinia lui Dăncilă, Klaus Iohannis s-a folosit de cazul Caracal în campanie electorală și este rușinos. „Este ruşinos ca preşedintele să vină după atâta timp să vorbească despre tragedia de la Caracal, într-un context politic definit de blocajul guvernamental pe care îl tot încearcă. Este indecent să folosească această temă atât de sensibilă, această dramă, ca să îşi creeze premise pentru mişcări politice. Domnul Iohannis demonstrează încă o dată că nu îşi înţelege nici măcar rolul de preşedinte al CSAT.

Vorbeşte de siguranţa cetăţeanului ca de un termen abstract, uitând că aceasta este componenta esenţială a securităţii naţionale. Singura preocupare a candidatului Iohannis este să critice Guvernul, uitând că el este parte a puterii executive şi, în egală măsură, responsabil. Nu statul, al cărui şef se pretinde, trebuie resetat, ci preşedintele României trebuie restartat. Vorbeşte de putere uitând că este la putere de cinci ani. Să ne amintim cu toţii cum, în primele zile de după această tragedie, domnul Iohannis a întârziat nepermis o şedinţă CSAT şi a ezitat să-l demită pe şeful STS. După care a apărut, târziu şi degeaba şi nu ne-a spus nimic. Aşa cum a venit şi astăzi să ne spună un mare nimic”, a spus Dăncilă, într-o declaraţie susţinută la sediul PSD, conform Agerpres.

În continuare, premierul este de părere că s-a comportat impecabil în primele zile ale cazului Caracal, în contrast cu activitatea președintelui în acea perioadă. „Preşedintele însă alege să ignore aceste lucruri şi, total defazat, să repună pe tapet într-un mod cinic această dramă. Doar ca să încerce să îşi legitimeze propria neputinţă şi propriile interese”, a afirmat Dăncilă.

În final, discursul ei a deviat către o lecție pentru întreaga clasa politică. „Le cer tuturor acestor oameni politici, hipnotizaţi de miza electorală, să îşi revină. Să îşi aducă aminte de ce calcă în fiecare zi în sediile lor de partid, în Parlament, la Cotroceni, în instituţiile din care fac parte sau pe care le conduc. Pentru că au fost votaţi de români, au fost aleşi să reprezinte şi să sprijine oamenii. Nu pe ei personal şi nici interesele lor. (…) Iar domnul Tăriceanu nu a fost votat ca să abandoneze guvernul. Şi pentru că românii merită un guvern solid şi stabil, o spun din nou: vom face tot posibilul să obţinem susţinerea necesară pentru a ne duce mandatul până la capăt. De la cei care cred, ca şi noi, că acest guvern trebuie să îşi continue programul”, a subliniat premierul.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Se strică vremea în România. Vin fenomene extreme
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
România trece la ORA DE IARNĂ! Data când dăm ceasurile cu o oră înapoi
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
PENSIILE se MAJOREAZĂ din NOU de la 1 IANUARIE! BOLOȘ a anunțat: FONDURILE au FOST ASIGURATE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro