20 oct. 2021 | 12:08

Secretul celor mai bune sarmale în foi de viţă. Ingredientele care le dau un gust desăvârşit

Diverse
Secretul celor mai bune sarmale în foi de viţă. Ingredientele care le dau un gust desăvârşit
Asa se pregatesc

Sarmalele sunt un preparat tradițional și delicios. Unii le preferă în foi de viță, în timp ce alții nu se pot gândi decât la tradiționalele sărmăluțe în foi de varză.

Secretul sărmăluțelor în foi de viță

Oricum ai alege să le prepari, sărmăluțele îți ies delicioase dacă respecți câteva secrete și faci o umplutură ca la carte.

Dacă ești fan sarmale în foi de viță, atunci perioada de toamnă este cea mai bună pentru a le face, pentru că foile puse la saramură de acum două luni sunt perfecte de folosit.

Foile de viță de vie se conservă cu sare și boabe de porumb. În plus, ar trebui să ții cont de câteva alte secrete importante. Boabele de porumb se pun pentru a menține culoarea frunzelor de viță.

Cum se prepară

Ai nevoie de un kilogram de carne de curcan, două cepe mari, o cană de orez, sare și mult piper. Separat, toacă o legătură de pătrunjel și asigură-te că ai la îndemână crenguțe de cimbru și leuștean.

Se lasă frunzele de viță la scurs, iar la final se taie nervurile și codițele tari. Dacă ți se par prea mari frunzele, le poți tăia în jumătate.

Se ia carnea de vită tocată și se amestecă cu orezul, ceapa tocată fin, sarea, piperul și leușteanul tocat mărunt.

Se împăturesc sărmăluțele bine și pe fundul oalei se pune o legătură de pătrunjel, câteva frunze de leuștean. Apoi, se adaugă sărmăluțele, punând câte puțin bulion printre straturi, puțin ulei și apă. Totul se acoperă cu frunze de viță de vie și apoi se lasă totul la fiert.

Sărmăluțele sunt gata când orezul este fiert, carnea din ele fragedă și frunzele de viță de vie s-au fiert suficient.

Dacă vrei, poți căli ceapa și orezul înainte de a le adăuga în umplutură. După gust, poți adăuga și alte condimente în carne, cum ar fi cimbru uscat, boia dulce afumată, tarhon sau alte ierburi.

După ce ai lăsat sărmăluțele în foi de viță la foc mic cu un capac timp de mai multe ore, poți da jos capacul și le poți termina în cuptor, pentru o aromă și mai puternică.

În plus, poți adăuga în oală și bucățele de caizer, pentru o savoare în plus. Servește-le cu smântână grasă și mămăliguță fierbinte. Nu uita să pui alături un ardei iute proaspăt.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Ce fac Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu, de Paște: „Nu putem să...”
Click.ro
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Digi24
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record. Cine era John Jacob Astor
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Capital.ro
Lunea Mare, tradiții și obiceiuri. Ce este interzis să faci în prima zi din Săptămâna Patimilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
SIMONA BUCURA OPRESCU, anunț privind PENSIILE pentru MAME
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro