Luminile aprinse nu reprezintă principala ta problemă atunci când vine vorba despre consumul electric! Există mai multe electrocasnice de care ar trebui să te ferești în momentul în care îți dorești să plătești mai puțini bani pe facturi.
În cazul în care te dai peste cap ca să închizi toate luminile din casă în momentul în care trebuie să pleci spre muncă sau să ieși cu prietenii, află că lumina reprezintă doar 10-15% din factura la curent, așa că nu mai trebuie să îți faci griji în legătură cu aceasta. Totuși, electrocasnicele consumă mult mai mult.
Dacă preferi să servești ceai de mai multe ori pe zi, este posibil ca fierbătorul tău de apă să folosească multă energie, ținând cont că este folosit des. Încearcă să nu încălzești mai multă apă decât este nevoie pentru a nu avea un consum imens și a nu ieși în pierdere.
Cuptoarele electrice consumă în jur de 317 kWh anual, încălzind mâncarea destul de greu. Încearcă să achiziționezi un cuptor mai mic și nu seta temperatura la maxim, căci nu o să se încălzească mai repede, ci doar o să folosească mai multă energie.
Computerele consumă de 5 ori mai multă energie ca laptop-urile, așa că este necesar să îl oprești complet pe acesta în momentele în care nu îl folosești, ținând cont că el consumă energie și când este în standby. De asemenea, încearcă să achiziționezi un monitor de tip LED, potrivit restartenergy.ro.
Televizoarele de plasmă consumă anual în medie de 658 kWh, așa că nu uita să oprești mereu televizorul atunci când nu îl folosești sau să îl lași în standby, deși prima variantă este mai bună. Setează luminozitatea ecranului la un nivel mult mai scăzur și aplică opțiunea de economisire.
Setează congelatorul la -15 și -18 grade și frigiderul la 30-4 grade pentru a evita ca aceste aparate să consume 427 kWh anual. Congelatoarele trebuie să fie cât mai pline, în timp ce frigiderele nu trebuie să fie încărcate. Asigură-te că aparatele tale sunt cât mai noi pentru a nu consuma multă energie.
Este important să folosești cea mai scăzută temperatură și să cauți un detergent care funcționează bine și la 30 de grade. Păstrează uscătorul și mașina de spălat în condiții cât mai bune și folosește-te de funcția de stoarcere de două ori pentru a economisi energie și a nu da mulți bani pe facturi.