Klaus Iohannis a fost testat pentru coronavirus. Consiliera acestuia s-a izolat la domiciliu. Ce rezultat a primit președintele României în urma testului făcut recent? Ce a transmis recent Administrația Prezidențială despre acest eveniment?
Vizita oficială a președintelui României în Republica Letonia care trebuia să aibă loc la finele săptămânii a fost amânată după ce președintele Letoniei a fost confirmat pozitiv. Amintim că șeful statului nostru a intrat în contact cu acesta în Suedia, motiv pentru care a decis să se testeze și el.
„Vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Letonia, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 15 – 16 octombrie, a fost amânată, având în vedere faptul că preşedintele Letoniei a fost confirmat pozitiv la infectarea cu SARS-CoV2”, a confirmat, joi, pentru Agerpres, Administraţia Prezidenţială.
Administrația Prezidențială a apreciat pentru Digi24.ro că președintele Klaus Iohannis s-a testat și rezultatul a ieșit negativ, astfel că nu are pentru ce să-și facă griji. Testul a fost făcut imediat după ce acesta s-a întors din Suedia unde l-a întâlnit pe perședintele Egils Levits.
Potrivit presei letone, președintele a făcut un test rapid antigen COVID-19 imediat după ce a revenit miercuri seară din vizita de lucru din Suedia, ulterior a văzut că a fost infectat cu SARS-CoV-2.
Șeful statului urma să se întâlnească în cursul zilei de joi cu omologul estonian Alar Karis, iar vineri cu Klaus Iohannis. Președintele leton l-a sunat personal pe cel din urmă pentru a-i explica situația și pentru a amâna vizita.
Klaus Iohannis a semnat miercuri în Suedia un angajament pentru combaterea Antisemitismului și creșterea eforturilor de educare în privirea Holocaustului. Oficialul s-a aflat în Malmo la invitația prim-ministrului Suediei, Stefan Löfven, la Forumul Internațional dedicat Comemorării Holocaustului și Combaterii Antisemitismului.
„Ne reunim astăzi, la Malmö, la 21 de ani de la adoptarea Declarației Forumului Internațional de la Stockholm privind Holocaustul, document fondator al Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului– IHRA și la un an de la adoptarea Declarației Ministeriale a IHRA din 2020.
Este, așadar, momentul perfect pentru a face un bilanț al succeselor și eșecurilor noastre, a analiza lecțiile învățate pe parcursul ultimelor două decenii și pentru a reitera angajamentul nostru pentru susținerea educației privind Holocaustul, a cercetării și comemorării Holocaustului, precum și pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, prin prezentarea unor noi angajamente naționale.”