A învăța cum să adormi repede sună dificil, nu? Încearcă o nouă tehnică, numită ”4-7-8”, pe care o folosesc unii oameni, pentru a avea un somn liniștit peste noapte. Iată cum trebuie să procedezi și ce recomandări are inventatorul acestui truc.
Unele nopți pot fi un coșmar, din cauză că nu poți adormi rapid. Nu de puține ori, te iau gândurile și adio somn! Vestea bună constă în faptul că există o tehnică revoluționară care te ajută să adormi foarte repede, fără să te mai gândești la probleme sau sarcinile din următoarea zi.
Nu există persoană în această lume care să nu se confrunte cu probleme de somn. Fie nu poate adormi devreme, fie suferă de insomnii. Oricum ar fi, situația nu este deloc plăcută. Iar cititul unei cărți înainte de a te băga la somn nu funcționează întotdeauna. Ce poți să faci, în acest caz?
Se pare că există câteva tactici pe care experții în somn se bazează atunci când o persoană nu adoarme rapid noaptea. În cazul în care nici această metodă nu funcționează, atunci este bine să investighezi mai departe problema. Eventual, fă o programare la medic și discută pe îndelete ce te macină.
Tulburările de somn ne afectează pe majoritatea dintre noi, statisticile nu mint. Unii fac schimbări în dormitor, mută patul, aduc flori în cameră, sting orice formă de lumină, duc telefoanele mobile în altă încăpere, pentru a nu fi bruiați de acestea. Însă, tot nu reușesc să adoarmă. Află că există un mod sigur care te pot ajuta să adormi repede și să ai un somn odihnitor.
Se numește tehnica „4-7-8”, extrem de simplă, dar utilă. Este o tehnică de respirație care ajută la calmare și relaxare. De asemenea, este foarte bună dacă o faci înainte de culcare. Inventatorul acestei tehnici, dr. Andrew Weil, te învață cum să respiri cu mintea.
Exercițiul este alcătuit din tipuri de respirație care relaxează sistemul nervos. Inspiri timp de patru secunde, îți ții respirația șapte secunde, apoi expiri timp de opt secunde.
Modelele de respirație joacă un rol în sistemul nostru nervos autonom, care reglează ritmul cardiac, tensiunea musculară, motivația și alte aspecte de relaxare sau excitare. În timp ce respirațiile rapide și superficiale pot crea un sentiment de anxietate, respirațiile profunde și lente pot fi calmante.
O tehnică de încercat este metoda 4-7-8, dezvoltată de dr. Andrew Weil . Iată cum să o faci:
Ține vârful limbii pe cerul gurii pe tot parcursul exercițiului (inhalare și expirare).
Expiră complet prin gură, scoțând un sunet „șuierător”.
4: Acum, închide gura și inspiră prin nas până numeri la patru.
7: Ține-ți respirația timp de șapte secunde.
8: Expiră încet prin gură timp de opt secunde.