Detalii pe care toată lumea trebuie să le aibă la cunoștință! Componența vaccinului ARN mesager a fost explicată într-un clip video. Ce conține acesta? Iată un filmuleț explicit și pe înțelesul tuturor!
CNCAV a explicat pe înțelesul tuturor care sunt substanțele din compoziția vaccinului ARN mesager. Acesta are în componență: apă, săruri, oțet, zahăr, grăsimi și o substanță activă, fără conservanți. CNCAV a mai postat un clip atașat explicației despre toate acestea.
„Lista ingredientelor este relativ simplă în comparație cu alte vaccinuri: apă, săruri, oțet, zahăr, grăsimi și o substanță activă, fără conservanți. Majoritatea ingredientelor acestui vaccin sunt substanțe care se găsesc în mod natural în corpul omenesc.
De aceea, acest vaccin prezintă un risc foarte scăzut de reacții adverse. Vaccinul respectă toate cerințele legale de calitate, siguranță și eficacitate și este aprobat de Comisia Europeană, după evaluarea efectuată de Agenția Europeană a Medicamentului.”
Sursa citată mai arată că prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce astfel riscul de infectare, riscul de transmitere a virusului, riscul de spitalizare și riscul de deces în cele din urmă. Clipul explicativ a fost realizat de dr.Laura Ghibu, consilier onorific în CNCAV.
Pfizer a anunțat în cursul zilei de luni că a început testarea pentru un un vaccin antigripal care are la bază tehnologia ARN mesager. Conform companiei americane, „flexibilitatea tehnologiei ARN mesager şi producţia sa rapidă ar putea permite o asociere mai bună cu tulpina virusului în circulaţie”.
„Flexibilitatea tehnologiei ARN mesager şi producţia sa rapidă ar putea permite o asociere mai bună cu tulpina virusului în circulaţie, o mai mare fiabilitate a aprovizionării şi posibilitatea de a îmbunătăţi eficacitatea vaccinurilor actuale împotriva gripei”, afirmă Pfizer în comunicatul său.
Pfizer a mai afirmat că intenționează să studieze utilizarea tehnologiei menționate împotriva altor viruși respiratorii precum și împotriva bolilor genetice sau a cancerelor.
„„Nu”, spune Leif Erik Sander, expert infecționist la Spitalul Universitar Charité din Berlin. Și explică de ce: ADN-ul uman se află în nucleul celulei, unde este înconjurat de un strat protector. ARN-ul este situat în afara nucleului celular și are o structură chimică diferită de cea a ADN-ului.
Pentru a fi integrat în ADN, ARN-ul ar trebui deci să pătrundă mai întâi în nucleul celulei, apoi să fie transcris în ADN și după aceea să fie integrat în genom de o anumită enzimă. Dar această enzimă ar trebui mai întâi să fie prezentă în organism.
Foarte, foarte puține virusuri – cum sunt virusurile HIV, care pot cauza SIDA – conțin această enzimă, numită “transcriptază inversă”. Virusul SARS-CoV-2 nu conține această enzimă, deci ar fi necesar ca în organism să existe deja o infecție cu una dintre celelalte virusuri foarte rare”
(Sursa: br.de)