Orezul este unul dintre alimentele de bază care are foarte multe calități nutritive. Află cum se fierbe corect orezul în așa fel încât bobul să rămână întreg și alb.
Simplu de preparat, gustos și totodată care se potrivește în foarte multe dintre bucatele pe care alegi sp le prepari, orezul este un ingredient indispensabil în toate bucătăriile din lumea întreagă. De multe ori, din cauza faptului că în cazurile bune, orezul se transformă într-un pilaf, iar în cazurile mai puțin fericite, acesta devine un terci, cu siguranță te-sai întrebat care este modul corect de fierbere a acestuia.
Pentru a fierbe orezul în mod corect, va trebui să iei în considerare cu sfințenie atât gramajul cât și recomandările. Astfel că ceea ce vei avea nevoie vor fi: orez, apă și sare, dar nu în mod obligatoriu acest ultim ingredient. În ceea ce privește modalitatea de preparare, urmează cele câteva indicații cum ar fi:
Pentru ca bobul de orez să rămână întreg și alb, pune în apa în care fierbe o felie de lămâie. Atunci când orezul este aproape fiert, nu uita să adaugi și o cană de lapte, astfel că orezul va fi mai gustos. Totodată, pentru ca acesta să nu se lipească, după primul clocot, pune-l întrp strecurătoare și clătește-l după care, pune-l iar la fiert.
Orezul este consumat de cele mai multe ori ca garnitură fiind utilizat în foarte multe preparate culinare. Dacă în mod normal, acesta se fierbe simplu, pentru un plus de savoare, poți adăuga puțină sare și 1-2 linguri de unt sau ulei de măsline. În cazul în care vrei să îi adaugi acestuia puțină culoare, fierbe împreună cu orezul puțin șofran sau curcuma.