Arcul de triumf reprezintă o structură monumentală. Aceasta are formă de arcadă. De ce mai multe ori se întinde peste un drum. Este construit din doi piloni masivi care sunt legați printr-un arc. Adesea este decorat cu sculpturi. Un astfel de arc există și la noi în țară. Iată în ce orașe din lume mai există arcuri de triumf precum cel din București.
Unde în lume mai există arcuri de triumf ca cel din București
În lume există mai multe arcuri de triumf. Iată așadar în ce orașe din lume mi există arcuri de triumf precum cel din București, potrivit en.wikipedia.org.
- Arcul lui Titus din Roma este un arc de triumf de pe vremea romanilor, cu o singur arcadă, construit în anul 81 d.Hr. de către împăratul Domițian pentru a comemora victoria fratelui său Titus împreună cu tatăl lor, Vespasian, asupra rebeliunii evreiești din Iudeea.
- Arcul de Triumf al Orange, din Franța. Este cel mai vechi arc, construit probabil în timpul domniei împăratului Augustus în perioada 27 î.Hr.-14 d.Hr..
- Porte Noire din Besançon, Franța este construit în 171-175 d.Hr.
- Arcul lui Septimius la Leptis Magna, din Libia, care este construit în anul 203 d.Hr.
- Arcul lui Septimius Severus de la Roma, a fost construit în perioada 203-205 d.Hr. pentru a comemora victoriile parților ale împăratului Septimius Severus și cei doi fii ai săi, Caracalla și Geta.
- Arcul Caracalla din Tebessa, din Algeria, construit în anul 210 d.Hr. de un general din oraș, dedicat împăratului Caracalla.
- Arcul lui Galerius și Rotunda din Salonic, Grecia, construit în 298-299 d.Hr. și dedicat în 303 d.Hr. pentru a sărbători victoria tetrarhului Galerius asupra persanilor sasanizi și capturarea capitalei lor Ctesiphon în 298 d.Hr.
- Arcul lui Constantin din Roma, construit în 312-315 d.Hr. pentru a comemora victoria împăratului Constantin asupra Maxențiu la bătălia de la Podul Milvian în 312 d.Hr.
- Arcul de Triumf de l’Étoile – „Arcul de Triumf al Stelei” este unul dintre cele mai faimoase monumente din Paris, Franța, aflat la capătul vestic al Champs-Élysées, în centrul Place Charles de Gaulle.
Arcuri de triumf post-romane
- Arco di Trionfo di Castel Nuovo din Napoli, un monument renascentist, construit pentru a comemora intrarea victorioasă a lui Alfonso de Aragon în Napoli.
- Porte Saint-Denis din Paris, construit pentru a comemora victoriile lui Ludovic al XIV – lea al Franței.
- Arcul de Triumf du Carrousel din Paris, construit între 1806 și 1808 pentru a comemora victoriile lui Napoleon.
- Arcul de Triumf Narva din Saint Petersburg construit în 1814 de Giacomo Quarenghi, pentru a comemora victoria Rusiei asupra lui Napoleon.
- Wellington Arch din Londra, construit în 1826–30 pentru a comemora victoriile Marii Britanii în războaiele napoleoniene.
- Arcul soldaților și marinarilor din New York, construit în 1889–92 pentru a comemora victoria Statelor Unite asupra rebeliunii confederate.
- Arcul de Triumf din Phenian, al doilea cel mai înalt Arc de Triumf din lume, construit în 1982 pentru a comemora rezistența coreeană în Japonia 1925-1945.