Mioara Roman trece prin momente dificile din cauza stării sale de sănătate, care se degradează. Recent, ea a fost internată, din nou, în același centru de tratament de lux în care fiicele ei au decis să o ducă în urmă cu mai mult timp.
Acum, fosta soție a premierului Petre Roman a vorbit despre viața pe care a avut-o cu fostul politician. Femeia a vorbit despre relația sa cu fostul premier. Ea a recunoscut că poziția socială a jucat un rol important în căsnicia pe care au avut-o.
Mioara Roman a spus că fostul ei soț nu a iubit-o de la început, deși erau deja căsătoriți. Ea provenea din părinți și bunici intelectuali, cu funcții mari în lumea academică, motiv pentru care fostul premier a privit-o doar ca pe o rampă de lansare privind statutul său social.
„Competitiv cum e, Petre a fost foarte impresionat de statura mea profesională, am fost pentru el ca un trofeu. Nu ştiu cât de îndrăgostit de mine a fost la început. Dar ştiu că în anii care au urmat s-a îndrăgostit de mine cu adevărat”, a recunsocut Mioara Roman, potrivit impact.ro.
Femeia mai fusese căsătorită până să îl cunoască pe Petre Roman și făcuse și un copil, pe Catinca, la 20 de ani.
La 30 de ani l-a cunscut pe Petre Roman și a decis să ia lucrurile mai încet și să nu își mai pună toată credința în instituția căsătoriei.
„A fost o foarte mare dragoste. Adevărata iubire a vieţii mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar şi matură şi profundă. Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie”, a mai adăugat Mioara Roman.
Din relația lor a venit pe lume Oana Roman, însă odată cu trecerea anilor, căsnicia celor doi nu a trecut proba timpului și s-a încheiat în 2007, după 30 de ani.
Mioara Roman a devenit cunoscută după Revoluție drept stâlpul de susținere a politicianului Petre Roman. Însă puțini știu că ea vine dintr-o familie cu bunici învățători și părinți profesori și diplomați.
”Nu mi-a plăcut niciodată să ies în faţă. Viaţa mea a fost viaţa unei persoane care venea dintr-o familie de clasă medie, cu aspiraţii mic-burgheze, cu bunici învăţători şi părinţi profesori şi diplomaţi. Tata, Ion Georgescu, a fost copil de ţăran, dar cu studii înalte.
A fost elevul lui D.D. Roşca şi al lui Lucian Blaga. Apoi a plecat să studieze la Geneva, unde a fost elevul lui Jean Piaget. În 1942, şi-a dat doctoratul cu Al. Rosetti şi Mihai Ralea, iar în 1946 a plecat secretar 1 la Varşovia. Mai târziu, tata a deschis ambasade la Cairo, Teheran, Bagdad şi Alger.
La Cluj, a cunoscut-o pe mama, fată de învăţător, dintr-o familie cu o situaţie bună, cu trăsură, şaretă, 2000 de oi şi gredină de două hectare.
Mama l-a urmat peste tot, îl ajuta făcând pe secretara. Eu m-am născut în România, în 1940, când a început războiul, iar şcoala am făcut-o în Varşovia, în Egipt, la Lycée Français du Caire, şi apoi în România”, a povestit Mioara Roman într-un interviu acordat scriitorului Ion Coja.