09 sept. 2021 | 09:58

Până la ce vârstă va trăi Răzvan Simion. Specialiștii i-au dat răspunsul: ‘L-am văzut și pe Dani’

Monden
Până la ce vârstă va trăi Răzvan Simion. Specialiștii i-au dat răspunsul: 'L-am văzut și pe Dani'
Până la ce vârstă va trăi Răzvan Simion

Răzvan Simion a făcut o dezvăluire interesantă despre destinul său. Se pare că acesta a mers la un specialist iridolog pentru a-i citi harta irisului și pentru a i se dezvălui aspecte legate de viața și sănătatea sa.

Până la ce vârstă va trăi Răzvan Simion

Răzvan Simion a declarat în ediția de azi a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani că a mers la un specialist iridolog, care îi este și prieten, pentru a-i analizat irisul, parte a organismului care se pare că poate da multe informații legate de starea de sănătate a unei persoane, predispoziții, dar nu numai. Răzvan Simion a primit însă răspunsurile despre sine pe care le căuta și le-a dezvăluit și telespectatorilor azi.

”Am fost la specialistul iridolog și mi-a zis ca am o linia longevității care se duce cu mult peste 80 de ani. L-am văzut și pe Dani pe harta irisului, ceea ce înseamnă că nu scap de el”, a mărturisit Răzvan Simion, îmbinând gluma cu informația.

Ce este iridologia

Pentru cine nu știe ce este iridologia, ei bine, aceasta este o știință care studiază harta irisului şi a pupilei. În funcţie de structura, culoarea şi diferitele marcaje ale irisului, de formă şi deformările pupilei, se pot obține informaţii despre structură genetică şi predispoziţia spre anumite boli, diverse dereglări ale organelor, reactivitatea individuală, rezistenţa organismului, dar și starea psihoemoţională. Astfel, examenul irisului poate furniza date exacte şi corecte referitoare la:

  • structura corpului (slabă-medie-bună), în funcţie de care organismul reacţionează la diferiţi stimuli externi, la microorganisme. Ea determină şi rezistenţa organismului, capacitatea de recuperare după o boală
  • predispoziţiile moştenite de la părinţi (atenţie, moştenim predispoziţia şi nu boala)
  • părţile slabe şi cele puternice ale organismului
  • gradul de intoxicare (cu toxine endo şi exogene)
  • circulaţia periferica şi centrală,
  • circulaţia limfatică starea psihică (tendinţa de anxietate, depresie, astenie etc).

Atenție însă, în niciun caz iridologia nu este o metodă de diagnostic. De asemenea, examinarea irisului trebuie să fie corelată cu simptomele pe care le prezintă pacientul, cu examinarea atentă și cu eventualele analize efectuate. Dar singura persoană care poate da însă un diagnostic, recomandări şi tratamente, chiar și fie ele şi naturiste, este numai medicul.

Iridologia modernă poate fi însă considerată o metodă utilă pentru evaluarea stării generale de sănătate, putând fi o metodă  eficientă în profilaxie, întrucât pacientul poate primi recomandări utile referitoare la alimentaţie, hidratare, mişcare fizică în funcţie de predispoziţiile ş tulburările prezente la nivelul irisului, putându-se preveni în acest fel apariţia unor boli sau cronicizarea unor afecţiuni.