Chiar dacă cele mai multe dintre plante sunt frumos mirositoare și plăcute ochiului, câteva dintre au chiar proprietăți tămăduitoare și au fost folosite, de-a lungul generațiilor, în diferite leacuri băbești. Cu toate acestea, iată care sunt cele 5 plante otrăvitoare de care trebuie să stai departe, cu orice preț.
Deși numele nu este deloc amenințător, această plantă este extrem de periculoasă pentru organismul uman. Merișorul verde se poate găsi în zone exotice precum America Centrală și Caraibe, iar copacul atinge înălțimi impresionante de până la 9 metri.
Ceea ce-l face periculos este faptul că seva alba pe care scoarța copacului o secretă provoacă anumite reacții alergice la nivelul pielii. Chiar si ploaia scursa peste ramurile lui arde pielea, iar consumul fructelor este interzisă și poate fi fatală. Până și fumul degajat în urma arderii lemnului este toxic.
Această plantă este originară din Jamestown, Statele Unite ale Americii, acolo unde a provocat si primele victime, in 1607. În contact direct cu pielea, ciumafaia provoacă palpitații, halucinații, delir, convulsii, comă, iar în unele cazuri extreme moartea.
Ciumafaia este o plantă cu frunze ascuțite și fructe rotunde, având 5 cm diametru. Nectarul acestei plante conține toxinele atropina si scopolamina, foarte nocive pentru organismul uman.
Omagul este una dintre cele mai periculoase plante de pe planetă, ce contine neurotoxine și cardiotoxine fatale organismului unan. Omagul, odată ingerat, provoacă decesul în doar 30 de minute. În vremuri medievale, vârfurile săgeților cavalerilor erau înmuiate în omag pentru a fi otrăvitoare.
Este planta care a provocat moartea mamei președintelui american Abraham Lincoln, o iarbă ce creste in estul si sudul Statelor Unite ale Americii și ajunge la o înălțime cuprinsă între 46 cm și 1.52 m. Salvia indiană este extrem de nocivă organismului uman, întrucât conține un nivel ridicat de tremetol, o toxină foarte puternică.
Oamenii care consuma carne sau lapte de la vacile care au mâncat salvie indiană au simptome precum respirație greoaie, lipsa poftei de mâncare, rigiditate musculara, vărsături, constipatie severă, comă și, în cele din urmă, deces.â
Tisa este celebrul copac care ajunge la 18-21 de metri și crește pe suprafețe întinse în Marea Britanie și în sudul Statelot Unite ale Americii. Planta acestui copac este extre de toxică. Frunzele și semințele, odată consumate, provoacă amețeală, pupile dilatate, lipsă de putere în organism și chiar și moarte, în anumite situații extreme.
Recent, însă, oamenii de stiinta au descoperit că tisa are un efect antitumoral extrem de eficient. Extractul din acest copac este folosit la obtinerea medicamentului Taxol, care incetineste avansarea cancerului ovarian, de sân sau plămâni.
Pe lângă cele cinci enumerate anterior, alte plante extrem de otrăvitoare sunt cucuta, mătrăguna, ricinul, leandrul si ochiul crabului.