Maioneza este un sos grozav pentru salate, sandvișuri și multe alte preparate. Cu toate acestea, nu este cea mai bună pentru sănătate, fiind plină de ulei și grăsimi.
Există o alternativă sănătoasă la maioneza clasică. Poți face acest sos delicios și fără ulei, fiind mult mai ușoară și fără colesterol.
În plus, este ideală pentru vegetarieni, este cremoasă, poți adăuga tot felul de ierburi în ea pentru a o schimba și este ușor de făcut.
Scurge nucile de caju înmuiate și pune-le într-un blender.. Pulsează de câteva ori pentru a sfărâma bine nucile.
Adaugă lichidul de la conserva de năut și apa și amestecă. Adaugă și restul ingredientelor în blender, cu excepția sării, și amestecă până se omogenizează complet totul.
Gustă de condimente și adaugă sare după gust. Poți adăuga mai multă lămâie după gust, dacă dorești. Păstrează maioneza vegană fără ulei într-un recipient etanș la frigider; se păstrează în jur de o săptămână sau mai mult.
Aquafaba este lichidul de gătit năut sau fasole. Cel mai simplu mod de a-l obține este să cumperi o cutie de fasole albă sau năut și să iei lichidul.
Ai grijă cu sarea în acestă rețetă pentru că zeama de năut sau fasole de la conservă poate fi deja sărată.
Acest lichid acționează la fel ca albușul de ou, fiind o apă plină de amidon și toate substanțele pe care le lasă năutul sau fasolea.
Poți adăuga la această maioneză vegană condimente precum boia dulce, piper, rozmarin, cimbru și multe altele pentru a îi influența gustul.
În plus, poți să o faci mai lichidă ca să semene cu un dressing de salată delicios.