20 aug. 2021 | 10:50

Unde se află primul muzeu subacvatic deschis în lume. Trebuie să vezi aceste imagini neapărat FOTO

Știri generale
Unde se află primul muzeu subacvatic deschis în lume. Trebuie să vezi aceste imagini neapărat FOTO
Unde se află primul muzeu sbactatic din lume? Imagini senzaționale

Unde se află primul muzeu subacvatic din lume? Acesta cuprinde piese de artă incredibile. Oameni din lumea întreagă sunt de-a dreptul fascinați de imaginile surprinse din el. Cum arată și care a fost costul total?

Imagini din primul muzeu subactavic din lume

Primul muzeu subacvatic s-a deschis, iar imaginile surprinse sunt de-a dreptul fascinante. Acesta se află în Ayia Napa (Cipru) și a fost deschis chiar la începutul lunii august a.c. Ministrul Transporturilor a declarat în cadrul ceremoniei că muzeul va pune Cipru pe harta mondială a scufundărilor.

Oficialul se așteaptă să atragă anual 50.000 de vizitatori. Ideea proiectului a fost adusă în fața consiliului municipal Ayia Napa în anul 2014, iar lucrările au început trei ani mai târziu, urmând ca în 2021 să devină realitate.

Jason deCaires Taylor, artistul lucrărilor, este îngrijorat de schimbările climatice și efectele pescuitului excesiv ce ar putea să afecteze proiectul. Acesta a creat nu mai puțin de 93 de lucrări care au fost plasate la o adâncime de 10 metri și pot și văzute de scafandri si snorkellers.

Ideea încearcă să încurajeze astfel viața plantelor și să atragă mai multă viață animală în jurul capodoperelor. Turismul de scufundare este unul dintre pilonii Strategiei naționale de turism a Ciprului 2030.

Cât costă un bilet?

Turiștii trebuie să știe că muzeul este situat la 200 de metri de coastaa Ayia Napa, iar costul total pentru crearea  muzeului subacvatic a ajuns la un milion de euro. MUSAN nu cere anul acesta taxă de bilet, dar taxa de scufundare trebuie totuși plătită. Prețurile variază de al aproximativ 20 de euro pentru snorkelling până la 60 de euro pentru scufundări.

Imaginile surprise înauntru muzeului sunt sublime și au surprins pe cât de frumos posibil oameni din lumea întreagă. Piesele de artă se află la 1 metri, lucru care le permite și scafandrilor începători să aibă acces. Cei nebrevetați vor putea fi însoțiți de un instructor.

Ce spune un scafandru?

Un tânăr scafandru și liber pasonat de arheologie a oferit câteva detalii după ce a răscolit adâncurile Mării Negre.

„Am pornit motorul vechi de patru cai al lui Iulian şi sonarul modest folosit pentru pescuit, nicidecum pentru a căuta epave. Ne-am îndepărtăm încet de mal şi ne deplasam prin apa aproape îngheţată către mijlocul lacului, unde s-ar presupune că s-au scufundat hidroavioanele.

Ne uitam cu atenţie în ecranul sonarului, în speranţa că acesta va sesiza vreo anomalie pe fundul lacului. Deodată, am văzut o ambarcaţiune cu motor gonind spre noi. Pescarul din barcă ne-a acuzat că am venit să furăm plasele de pescuit lăsate la apă, ameninţându-ne că ne taie barca gonflabilă cu un cuţit. L-am liniştit spunându-i că altele erau gândurile noastre“
Pascale Roibu, tânăr scafandru din Constanța (Sursa: adevărul.ro)