17 aug. 2021 | 07:12

BAC 2021, sesiunea de toamnă. La ce oră trebuie să ajungă elevii în clasă la proba obligatorie a profilului

BAC 2021
BAC 2021, sesiunea de toamnă. La ce oră trebuie să ajungă elevii în clasă la proba obligatorie a profilului
BAC 2021, sesiunea de toamnă. Elevii au intrat, din nou, în febra examenelor

BAC 2021, sesiunea de toamnă, a început pe 16 august, cu proba la Limba și Literatura Română. La această sesiune s-au înscris peste 24.000 de candidați din promoția 2020-2021. Ministerul Educației mai spune că aproximativ 14.000 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

BAC 2021, sesiunea de toamnă. Elevii au intrat, din nou, în febra examenelor

Începând de astăzi a început BAC 2021, sesiunea de toamnă. Conform Ministerului s-au înscris în sesiunea de toamnă 24. 900 de elevi, absolvenți ai anului școlar 2020-2021 și 14.000 din anii precedenți.

Ca și la sesiunea de vară, elevii au fost obligați să se prezinte la prima oră a zilei, începând cu ora 8:30 la instituțiile de învățământ unde au fost arondați pentru susținerea primului examen, la Limba și Literatura Română.

În același timp, Ministerul Educației a publicat și calendarul examenelor, proba scrisă, pentru BAC 2021, sesinea de toamnă, după cum urmează:

  • 16 august: Limba și literatura română – E.a)
  • 17 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 18 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 19 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)

 

“Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Reamintim că toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-19 menționate aici sunt valabile și în sesiunea august-septembrie 2021. Lucrările scrise pot fi elaborate într-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.”, se mai precizează în comunicatul Ministerului Educației.

Luni elevii au susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română

Luni, 16 august, a fost prima zi din examenele de BAC 2021, sesiunea de toamnă. Candidații au dat proba scrisă la Limba și Literatura Română, în toate instituțiile de învățământ arondate pentru această sesiune.

Conform primelor date, s-au înregistrat peste 3.000 de elevi absenți, dar și cel puțin 19 candidați eliminați, după ce au fost prinși cu tentativă de fraudă a examenelor. Datele preliminare ale acestei zile arată că la proba scrisă la Limba și Literatura Română au fost prezenți 14.427 de candidați din cei 17.485 de candidați înscriși.

Conform procedurilor stabilite la nivelul Ministerului, și la BAC 2021, sesiunea de toamnă, elevii vor avea trei ore de soluționare a subiectelor primite, la toate sesiunile de examene la probele scrise.

„Beneficiază de prelungirea timpului de lucru alocat, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a Bacalaureatului.”, se mai menționează în comunicat.

Parteneri
Divorț neașteptat în lumea mondenă. O cunoscută artistă de muzică populară s-a despărțit în secret
Redactia.ro
Banca din România care oferă cele mai bune dobânzi la depozite în lei, în ianuarie 2025. Unde poți să câștigi cei mai mulți bani
Click.ro
Românii, obligați să își recicleze hainele vechi. Ministrul Fechet a explicat ce trebuie să facem cu ele
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Revelion de coșmar pentru Brigitte și Florin Pastramă, în Poiana Brașov! Incredibil ce li s-a întâmplat în restaurantul unde s-a ținut petrecerea. 'Am plătit 600 de euro!'
Unica.ro
Ce s-a descoperit în cuptorul cu microunde. Este greu de suportat
EVZ.ro
DeSanto, prima reacție după conflictul cu Jador: „Iubiți pe cine nu trebuie”. Cum a răspuns când a fost întrebat de banii pe care ar trebui să-i dea manelistului
Spynews
Noua taxă obligatorie în România din 1 ianuarie. S-a dat ordin de la Guvern
Capital.ro
WOW, ce palat! Cum arată vila din Pipera a familiei Borcea. Imagini de Crăciun cu gemenele și frățiorul Milan. Prințesele lui Borcea sunt ca două păpuși
Avantaje
OBLIGAȚIE nouă pentru salariați și angajatori. 5000 de lei AMENDĂ dacă nu faci
Mediaflux
Alexandru Ciucu, partea lui de adevăr despre divorțul de Alina Sorescu, la doi ani de la despărțire. Ce își reproșează creatorul de modă
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Cum a reușit un avion să decoleze în 2025 și să aterizeze în 2024. Cum a fost posibil să se întâmple așa ceva. Care e explicația
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro