Scandalul gunoaielor continuă în Sectorul 1 al Capitalei. După ce Clotilde Armand reușea să convingă Prefectura Capitalei să instaureze starea de alertă medicală, semna în aceeași zi un nou contract de salubrizare. Firma în cauză are multe lucruri suspecte. Printre multele controverse apare și legătura dintre compania aleasă de Clotilde Armand și fostul edil de la Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Încrengătura acestei noi situații este mult mai amplă și ar avea legături înclusiv cu mafia italiană.
În aceeași zi în care instaura starea de alertă medicală în Sectorul 1, Clotilde Armand, prin atribuire directă, semna un contract de salubrizare cu firma SC Brai-Cata SRL. Numai că, imediat după semnarea contractului, au început să apară noi informații și încrengături ale firmei contractate.
Înființată în 2008, SC Brai-Cata SRL avea ca fondatori 3 cetățeni italieni. Cei trei sicilieni, scrie presa vremii, erau bănuiți că ar avea legături cu puternica organizație mafiotă Cosa Nostra. Printre fondatorii companiei apare și numele lui Rosario Raneri. Raneri, un fost polițist italian, era suspectat de legături directe cu Cosa Nostra. De altfel Raneri a fost cercetat în Italia de Direcția Generale Antimafia într-o anchetă de spălare de bani. În acest dosar procurorii italieni l-au acuzat și ca fiind membru al temutei organizații.
După înființare, compania trece pe mâna lui Doru Florescu, omul de afaceri care deținea o altă companie, Urban SA. Datele financiare arată că la 9 ani de la preluare, Doru Florescu cedează acționariatul omului de afaceri Constantin Petrescu. Demersul era făcut după ce Doru Florescu declara insolvența companiei Urban SA.
Un alt punct inedit al acestei încrengături, conform G4media, este legătura dintre SC Brai-Cata SRL și Cristian Popescu Piedone. În declarația sa de avere, de anul trecut, Cristian Popescu Piedone scria că veniturile din 2019 au provenit tocmai de la Brai-Cata SRL.
În declarație Cristian Popescu Piedon spune că a ocupat funcția de director al companiei, având venituri totale de 99.430 lei. Coincidență sau nu, cert este că actuala companie cu care s-a semnat contractul, spun surse din Primăria Sectorului 1, ar avea prețurile mult mai mari decât cele de până acum.
În plin scandal, Clotilde Armand nu renunță la luptă, sau cel puțin așa declară. În continuare se așteaptă o decizie din partea magistraților în cazul de falsificare al alegerilor locale de anul trecut. Cu toate astea Clotilde Armand a reușit o victorie prin declararea stării de alertă medicală, și prin schimbarea firmei de salubrizare.
Conform surselor din primărie, contractul făcut cu Brai-Cata SRL vine cu prețuri de șase ori mai mari. După aflarea informațiilor și a contractului semnat, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 a justificat decizia astfel:
„Costul salubrizării anul trecut a fost de 266 milioane de lei, la care se adaugă facturi de 83 de milioane de lei disputate. Înseamnă un total de 350 de milioane de lei pe care Romprest le consideră normale să le primească într-un an, este în total 1 milion de lei pe zi, sau o treime din bugetul sectorului 1. Nu suntem în măsură să ținem pasul cu aceste costuri.”, declară Clotilde Armand.