Un clasament neobișnuit a adus în prim-plan preparatul preferat al românilor cel puțin în sezonul rece. Aceasta a fost vedeta din cele 12.000 de feluri de mâncare consumate în România. Ce detalii au scos în evidență specialiștii care au făcut acest top și care sunt celelalte preparate care și-au făcut loc după ea?
GolfSupport.com a folosit o bază de date internă de 12.000 de feluri de mâncare din Taste Atlas pentru a stabili primele 50 din cele mai populare din Europa. Selecția a avut în prim-plan salatele din primele 20 de țări europene cu cel mai mare PIB 2020. După salata de roșii avem salata grecească Horta, mai apoi salata de orez spaniolă, Ensalada Sevillana, urmată de Surowka Z Burakow (salată de sfeclă) din Polonia și mai apoi salata Poland Okurkovy (preparat din castraveți) din Cehia.
După acestea își face loc o salată olandeză de cartofi, mai apoi avem Panzanella, cu o bază de pâine și Insalata di riso, fel de mâncare cu orez. Salata de roșii este de departe preferata românilor în sezonul cald, dar deosebit de bună și ca garnitură lângă tradiționalele feluri din bucătăria noastră. Se prepară ușor, are puține calorii, e cu siguranță delicioasă și o alegere potrivită pentru vară.
Există o rețetă standard, dar cu toate astea obiceiurile din fiecare bucătărie nu sunt discutabile. Fiecare poate să o facă exact așa cum dorește și să adauge sau să se lipsească de unele dintre ingrediente. Cel mai important este cu siguranță dressing-ul pentru mulți. O tradiție nescrisă a tuturor din România este să se bucure la final de zeama pe care o lasă legumele adăugate.
Un truc pentru ca toate alimentele să se combine perfect este să tai totul și să le lași să își împrumute aromele preț de maximum 7 minute, ulterior să te înfrupți din ea și să înmoi liniștit bucăți de pâine în ea.
”Știu mulți oameni care se îngrașă din cauza salatelor. Salatele cu ouă, grăsimi, prea mult ulei, cu șuncă sau chiar salatele de fructe cu frișcă sau alte toppinguri nu sunt chiar ”prietenoase” cu silueta. În plus, degeaba mănânci pește la grătar sau salată, dacă mănânci la 1 noaptea”, a adăugat medicul, scrie doctorulzilei.ro.
”Poți mânca la prânz cam orice: paste, măr copt, pește, pizza, pentru că o felie de pizza o dată pe săptămână sau o clătită cu gem n-a omorât pe nimeni. Nu trebuie să fim fixiști și să ne abținem de la alimentele care ne plac și cel mai bine e să ne facem poftele la prânz, nu la cină”, a recomandat medicul.