Un experiment ușor, ieftin și la îndemâna tuturor te poate scăpa de o problemă pe care o avem cu toții indiferent de cât de bine îngrijit ar fi frigiderul. Ce se întâmplă dacă pui în el un castron cu zaț de cafea?
Frigiderul este unul din obiectele foarte importante din casă. Bucătăria și baia trebuie să fie mereu cele mai îngrijite pentru că aici ne îngrijim pe interior și exterior. Bacteriile sunt pretudinteni, iar curățenia trebuie să fie aspră.
Frigiderul păstrează bune alimentele care ne ajută să avem energie pe toată durata zilei, motiv pentru care trebuie să fim atenți la detalii. Deși există multe produse de curățare în supermarket-uri sau magazine de specialitate, unele nu fac față. Tuturor ni s-a întâmplat ca și dacă facem curățenie în frigider acesta să aibă un iz ciudat sau chiar greu de suportat.
O soluție ușoară este să pui înauntru un castron cu zaț de cafea care să facă aerul din el să nu mai miroasă inconfortabil. El funcționează întocmai ca un deodorizant, iar cu siguranță îți este mai la îndemână să nu-l arunci, ci să-l refolosești, așa cum este indicat.
1. Alungă insectele din grădina ta
2. Fortifică plantele
3. Dezodorizează frigiderul
4. Curăță instrumentele și vasele
5. Ascunde zgârieturile de mobilier
6. Crește hortensiile albastre
7. Dă hârtiei un aspect antic
8. Curăţă uşor cenușa
9. Scrub pentru mâini
10. Capcană pentru gândaci
„Dacă mănânci 1-2 linguriţe, nu vei avea parte de efecte negative, dar în exces, zaţul de cafea nu este bun. Antoxidanţii pe care îl conţine zaţul de cafea ajută la reducerea riscului de apariţie a unor boli precum diabetul sau Parkinson. Cu toate acestea, zaţul de cafea conţine şi substanţe care pot fi periculoase. Ele pot creşte tensiunea şi coloseterolul din sânge”, potrivit site-ului berkeleywellness.com.
Zațul de cafea are întrebuințări care nu sunt deloc periculoase, precum am menționat mai sus, în curățenia din casă. De asemenea, este un exfoliant natural extrem de bun pentru corp, iar multe studii arată că poate reduce considerabil aspectul neplăcut al celulitei.
Cu toate astea, nu este recomandat să îți exfoliezi constant pielea cu el pentru că ai putea provoca o sensibilitate la acest nivel. E util să faci acest lucru o dată sau de două ori pe săptămâni și cu siguranță vei vedea schimbările.