Dacă ești dornic de liniște și frumusețe naturală, iar în planurile tale de vacanță îți dorești neapărat să incluzi destinațiile cu nisip și valuri, ai posibilitatea să alegi oricare dintre plajele sălbatice ale țării.
Deși nu dispui de aceleași facilități și servicii pe care le întâlnești în cele mai populare stațiuni de la Marea Neagră. Aceste locuri sunt ferite de aglomerație și sunt înzestrate cu peisaje naturale unice.
La Vadu, un sat care aparține de comuna Corbu, ajungi dinspre Năvodari sau Mamaia pe DJ 226 spre Istria, până la Corbu. Apoi, la ieșirea din comuna vei pătrunde pe un drum neasfaltat. Iar ultima etapă o reprezintă o potecă îngustă, cu ieșire direct pe plajă.
Spiritele boeme se vor regăsi în totalitate pe nisipul plajei de la Vadu, unde iubirea pentru mare poate fi împărtășită într-un cadru ferit de zgomot și aglomerație. Vegetația este săracă în împrejurimi.
Plaja Corbu este situată la 35 de km de Constanța, chiar înainte de intrarea în comuna Corbu, unde trebuie să virezi la dreapta, înaintând direct către aceasta. Plaja Corbu aparține rezervației biosferei Delta Dunării, astfel că pentru intrarea în această zonă protejată trebuie să plătești 5 lei de persoană/zi.
Aceasta este o zonă retrasă și sălbatică, aparent neatinsă de intervenția umană. Covoarele de scoici și cochilii de melci înnobilează nisipul fin, iar valurile mării sunt singurele care sparg liniștea care domnește în zonă.
Plaja, situată la 3 km de sat, e reprezentată de o întindere nesfârșită de nisip, parcă cernut cu răbdare de oameni. La aproximativ 30 de minute de mers pe plajă, vei descoperi gura de vărsare a brațului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră, un fenomen pe care trebuie neapărat să îl surprinzi.
Atmosfera de vacanță își face simțită prezența încă din călătoria înspre destinația finală, dându-ți răgaz să admiri peisajul compus din stufăris, formațiuni deluroase și satele dobrogene în care domnesc liniștea și visarea.
O altă destinație întruchipată de plaje virgine și valuri energice o reprezintă mică localitate Tuzla, situată la mijlocul distanței dintre Constanța și Mangalia. Zona este apreciată și elogiată de cei care, din când în când, simt nevoia să se deconecteze de la ritmul marilor orașe și sunt în căutarea unei oaze de recreere.
Supravegheat în permanență de curioșii pescăruși, stăabate plaja și testează apa mării, într-o liniște densă, de-ți pătrunde în străfundul auzului.
Pe plajă, pescarii au ridicat foișoare din materiale precum lemn și stuf. Te ademenesc cu cele mai delicioase bucate: borș, pește fript, tocăniță și salate.
La 50 de km de Tulcea, între Lacul Golovița și Marea Neagră, se înfățișează răzleață o plajă dotată cu șezlonguri și umbrele din stuf. Drumul înspre Gura Portiței trece prin cel mai mare sat de pescari din țară. Jurilovca te poartă pe ape din miniportul turistic.
Nisip auriu, valuri de smarald, triluri de pescăruși și umbrare din stuf completează tabloul unei vacanțe perfecte în locul unde marea se contopește cu Delta Dunării.