N-ai cum să te plictisești de aceste trucuri de casă și grădină, nu-i așa? O femeie a pus un cățel de usturoi într-un ghiveci cu flori, iar rezultatul a uimit-o! Surpriza a fost colosală a doua zi. De ce este benefică această legumă pentru plantele din curte și nu numai.
Să vezi și să nu crezi. O femeie din România s-a săturat să cumpere usturoi din centrele comerciale și a decis să ia problema în propriile mâini, adoptând un stil cât se poate de bio. Femeia a luat un cățel de usturoi și l-a plantat într-un ghiveci de flori. Rezultatul i-a depășit orice fel de imaginație. Ingredientul atât de folosit de românia a crescut într-un timp foarte scurt.
Pentru a te bucura de câteva legături zdravene de usturoi bio, tot ce trebuie să faci este să plantezi câțiva căței de usturoi într-un ghiveci de flori la o adâncime de cel puțin 20 de centimetri. Binențeles, recipientul respectiv trebuie să fie găurit la bază și pus puțin pământ de flori, pentru ca leguma să crească în mod corespunzător.
Aceasta este soluția ideală pentru toate gospodinele și toți gospodarii care vor să folosească acest ingredient la cea mai bună calitate posibilă. Ce trebuie să faci, mai exact, pentru ca usturoiul să crească în ghiveci. Pentru început trebuie să iei o căpățână întreagă de usturoi și să separi cățeii fără a îndepărta coaja.
Umple ghiveciul cu pământ suficient și lasă liberă o înălțime de 2,5 centimetri la suprafață. Apoi, îngroapă usturoiul la baza ghiveciului, iar partea ascuțită să fie îndreptată în sus. Nu uita să lași un spațiu de cel puțin 8 centimetri între fiecare doi căței de usturoi. Acum tot ce ai de făcut este să aștepți să răsară între 16 și 32 de săptămâni de când l-ai plantat.
Un alt secret pe care gospodinele ți-l dezvăluie pentru a obține cel mai bun usturoi acasă este să-l plantezi în ghiveci în sezonul rece, toamna sau iarna. În prima fază a dezvoltării, planta preferă temperaturile scăzute, cuprinse între 0 și 15 grade Celsius. Ulterior, poate suporta temperaturi de până la 25 de grade Celsius.
Un alt truc este acela ca usturoiul să fie udat cu moderație, pentru că prea multă apă poate duce la îmbolnăvirea plantei. În plus, este important să fie adăugat puțin compost în fiecare lună. Atunci când frunzele exterioare încep să se usuce și să devină maronii, usturoiul poate fi recoltat. Planta poate fi lăsată să se usuce la soare pentru câteva zile. Când bulbul se usucă bine, se poate depozita într-un loc răcoros și uscat.