12 iun. 2021 | 12:31

Cum decongelezi corect mâncarea, de fapt. Detaliul neștiut de care lumea nu ține cont

Diverse
Cum decongelezi corect mâncarea, de fapt. Detaliul neștiut de care lumea nu ține cont
Cum decongelezi corect mâncarea

Sunt mai multe metode care te pot învăța cum să decongelezi corect mâncarea. Carnea crudă sau gătită, păsările sau ouăle, sunt alimente perisabile. Majoritatea trebuie păstrate la o temperatură sigură. Sunt în siguranță pe termen nelimitat, în timp ce sunt congelate. Cu toate acestea, de îndată ce începe decongelarea și să devin mai calde, bacteriile care ar fi putut fi prezente înainte de congelare pot începe să se înmulțească.

Cum decongelezi corect mâncarea

Alimentele perisabile nu trebuie decongelate niciodată pe tejghea sau în apă fierbinte și nu trebuie lăsate la temperatura camerei mai mult de două ore. Chiar dacă centrul ambalajului poate fi încă înghețat pe măsură ce se dezgheață pe tejghea, stratul exterior al alimentelor ar putea fi în „Zona de pericol”, în care bacteriile se înmulțesc rapid.

Când decongelați alimentele congelate, cel mai bine este să vă planificați înainte și să decongelați în frigider. Aici pot rămâne la o temperatură constantă și sigură la minus patru grade, sau mai puțin. Există câteva moduri sigure de a decongela alimentele. Prima ar fi în frigider, alta în apă rece, sau în cuptorul cu microunde.

Decongelarea alimentelor în frigider

Planificarea în avans este cheia acestei metode din cauza timpului lung implicat. Un obiect mare înghețat, cum ar fi un curcan, necesită cel puțin o zi pentru fiecare 5 kilograme de greutate. Chiar și cantități mici alimentele congelate necesită o zi întreagă pentru a le decongela. La decongelarea alimentelor în frigider, există variabile de luat în considerare. Unele zone ale aparatului pot menține alimentele mai reci decât alte zone.

Mâncarea va dura mai mult timp pentru a se dezgheța într-un frigider setat la 2 grade decât la 4 grade. După decongelarea în frigider, articole precum carnea tocată, carnea de pasăre, fructele de mare, ar trebui să rămână sigure și de bună calitate pentru o zi sau două. Bucățile de carne roșie, cum ar fi friptura de vită, porc sau miel, cotlete și fripturi, au nevoie de 3 până la 5 zile. Alimentele dezghețate în frigider pot fi înghețate fără a fi gătite, deși pot exista unele pierderi de calitate.

Decongelarea folosind apa rece

O altă metodă de decongelare este să folosim un vas cu apă rece. Această metodă este mai rapidă decât prima metodă, dar necesită mai multă atenție. Mâncarea trebuie să fie într-un ambalaj etanș sau într-o pungă de plastic. Dacă punga se scurge, bacteriile din aer sau din mediul înconjurător ar putea fi introduse în alimente. De asemenea, țesutul din carne poate absorbi apa, rezultând un produs apos.

Punga ar trebui să fie scufundată în apă rece de la robinet. Nu uitați că trebuie să schimbați apa la fiecare 30 de minute, astfel încât să continue să se dezghețe. Pachetele mici de carne, carne de pasăre sau fructe de mare se pot decongela într-o oră sau mai puțin. Un pachet de 3 până la 4 kilograme poate dura între 2 și 3 ore. Pentru curcani întregi, se estimează aproximativ 30 de minute pe kilogram. Dacă este dezghețată complet, mâncarea trebuie gătită imediat. Alimentele dezghețate prin metoda apei reci ar trebui gătite înainte de înghețare.

Putem decongela mâncarea folosit cuptorul cu microunde

Când decongelați alimentele într-un cuptor cu microunde, planificați să le gătiți imediat după decongelare. Motivul este că unele zone ale alimentelor pot deveni calde și încep să se gătească în timpul procesului de dezghețare. Acest proces poate aduce alimentele la temperaturile „zonei de pericol”.

Păstrarea alimentelor parțial fierte nu este recomandată, deoarece bacteriile prezente nu sunt distruse și, într-adevăr, alimentele ar putea atinge temperaturi optime pentru ca bacteriile să crească. După decongelare în cuptorul cu microunde, gătiți întotdeauna imediat după. Trebuie să faceți asta indiferent dacă este gătit la cuptorul cu microunde, la cuptorul convențional sau la grătar. Alimentele decongelate la cuptorul cu microunde trebuie gătite înainte de înghețare.

 

Cum să gătim fără să decongelăm alimentele

Când nu aveți suficient timp pentru a decongela alimentele sau pur și simplu vă grăbiți, trebuie să știți un lucru. Este sigur să gătiți alimente din starea congelată. Gătitul va dura cu aproximativ 50% mai mult decât timpul recomandat pentru carnea și păsările de curte complet dezghețate sau proaspete.

Concluzie

Decongelarea nu trebuie făcută niciodată la temperatura camerei. Asta nu înseamnă decongelare a alimentelor pe bancurile de lucru din bucătărie sau alte suprafețe. Asigurați-vă că alimentele congelate sunt complet dezghețate înainte de gătit. Există câteva excepții de la această regulă. Unele alimente congelate sunt concepute pentru a fi gătite congelate, cum ar fi pepitele de pui sau produsele de patiserie.

Parteneri
Povestea românului care a sărbătorit cu Donald Trump victoria din alegerile din SUA
Redactia.ro
Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Prințul Harry se afundă de la zi la zi. Acuzații tot mai grave
EVZ.ro
Rita Mureșan, dezvăluiri cutremurătoare despre momentul în care a făcut preinfarct. Un bărbat misterios i-a salvat viața: ”Mi-a pus o pastilă sub limba și a plecat”
Spynews
Schimbare pentru cei cu permis Categoria B. Pot conduce noi vehicule
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! SONDAJ CURS
Mediaflux
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro