04 iun. 2021 | 15:59

Cum faci corect blatul de tort. Secretul pe care îl știu cei mai buni cofetari din lume

Diverse
Cum faci corect blatul de tort. Secretul pe care îl știu cei mai buni cofetari din lume
Secretele pe care le știu doar cofetarii. Cum faci blatul de tort perfect

Ca să faci un tort pufos și nivelat, trebuie să ții cont de câteva trucri. Cu siguranță ai încercat să faci blat de tort, însă ți s-a crăpat, s-a copt inegal sau nu a fost suficient de pufos.

Cum faci corect blatul de tort

Ei bine, înainte de a te apuca de treabă, trebuie să știi că tava are o mare importanță în coacerea unui blat perfect simetric. Alege o tavă cu pereți detașabili, din material antiaderent.

Cel mai bine este pui o foaie de copt pe fundul tăvii, iar dacă folosești o tavă pătrată, ar trebui să ungi tava doar pe fundul ei. Atunci când tapetezi pereții tăvii, blatul se va coace inegal și va ieși inestetic.

De asemenea, trebuie să știi că blaturile de tort sau prăjiturile care se fac cu albușuri bătute spumă nu au nevoie de o tavă tapetată cu grăsime. Le poți face în tava antiaderentă cu pereți detașabili. E bine să eviți să tapetezi pereții tăvilor cu grăsime, pentru că în cazul prăjiturilor pufoase, grăsimea împiedică blatul să rămână la fel de pufos.

Se tapetează pereții tăvii cu unt la prăjiturile sau blaturile care se fac cu praf de copt și grăsime. Nu folosi făină atunci când tepetezi tava, pentru că asta ar putea da o crustă arsă blatului sau prăjiturii.

Dacă vrei ca blatul să crească uniform, coace-l 6 minute la foc mare, apoi dă temperatura mică, pentru ca interiorul să fie gătit. De asemenea, cuptorul trebuie să fie încins.

Secretele pentru cele mai pufoase și egale blaturi de tort

Este bine să lași prăjiturile sau blatul de copt în cuptor, chiar după ce ai oprit focul. Deschide ușa cuptorului și lasă acolo preparatul pentru 30 de minute. În acest timp, prăjitura se va desprinde de marginile tăvii și va continua să se coacă în interior.

Dacă totuși blatul de tort ți-a ieșit inegal, poți folosi un cuțit pentru a nivela stratul de deasupra.

Dacă blatul s-a rumenit prea tare în primele minute, poți să îl acoperi cu o folie de aluminiu pentru a își continua gătirea, dar fără să se ardă.

Cel mai important secret legat de tort

Poți folosi rețeta de pandișpan pufos pentru blatul de tort. Ține cont că folosirea de caco în orice prăjitură o va face mai densă și nu va crește la fel de mult, chiar dacă folosești praf de copt.

Fiind densă, pudra de cacao împiedică blatul sau prăjitura să crească prea mult. De asemenea, poți folosi două sau mai multe tăvi pentru a face un tort cu straturi, asta în cazul în care nu te descurci să tai blatul în două sau trei părți egale.

Este foarte important să știi că blatul trebuie să fie complet răcit înainte de a îl tăia sau de a îl folosi. Lasă-l să ajungă la temperatura camerei pentru 2 ore, apoi îl poți tăia, însiropa și asambla. După ce ai pus crema, lasă tortul în frigider pentru minim 3 ore, pentru ca blaturile să absoarbă umezeala din cremă.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Una dintre cele mai bune mâncăruri de sezon. Are la bază gutuile
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Schimbare la examenul auto. Decizie pentru șoferii cu permis de conducere categoria B
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Dobrogea a fost ȚINTA unui ATAC AERIAN! Au intervenit avioanele de luptă!
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro