Care este secretul gospodinelor și gospodarilor pentru cele mai pufoase blaturi de prăjituri sau torturi. Ce trebuie să faci pentru a le obține așa, de fiecare dată. E mult mai simplu decât crezi, iar trucul acesta te va salva de fiecare dată. Nu necesită să cumperi nimic scump.
Paștele ortodox se apropie cu pași rapizi, iar gospodinele și gospodarii de pretutindeni pun la cale ultimele detalii pentru meniul mesei festive de duminică, 2 mai. Și ce prânz sau cină de sărbătoare merge fără un desert delicios. Pe lângă nelipsitele cozonac și pască, românii întotdeuna fac loc pentru o felie de tort, în special atunci când celebrează un anumit eveniment.
Cum se prepară cel mai mult blat de tort pufos de Duminica Floriilor. Gospodinele și-au dezvăluit cel mai mare secret: totul constă în alegerea tăvii potrivite pentru coacere. Când spunem tavă adecvată ne referim la acele tăvi cu pereți detașabili, care permit blatului prăjiturii să crească pufos.
În al doilea rând, românii sfătuiesc folosirea unei hârtii de copt pe suprafața tăvii, înainte de a turna blatul și compoziția tortului sau a prăjiturii pe care o preparăm. Acest pas este foarte important, deoarece astfel vom evita ca blatul să se prindă de fundul recipientului.
Un alt truc important este legat de compoziția blaturilor. Blaturile de tort sau de prăjituri care au la bază albușuri bătute spumă nu au nevoie de o tavă unsă cu grăsime. Este suficient să coci aluatul în tava nonaderentă, cu pereți detașabili.
Pe de altă parte, poți folosi unt pentru blaturile de tort care au la bază grăsime și praf de copt. De asemenea, se presară făină pe fundul tăvii pentru ca aluatul să nu se prindă de recipientul fierbinte. Cu toate acestea, singurul dezavantaj ar fi faptul că făina poate prinde o crustă inestetică pe marginile compoziției.
Cât privește timpul de coacere pentru blaturile pentru torturi sau prăjituri, blaturile se pun la cuptorul preîncălzit pentru circa șase minute la foc iute, apoi dai focul la intensitate mai mică, pentru ca blatul să se rumenească fix cât trebuie.
Nu uita să deschizi ușa de la cuptor, după ce-l stingi, pentru ca aerul cald să iasă din interiorul cuptorului.
Un alt truc senzațional este să adaugi un vârf de linguriță de ulei de migdale la blaturile cu aromă de vanilie. Dacă vei face acest pas, blatul va căpăta un parfum de vanilie, care se va amplifica.