Poate că nu multă lume vrea să încerce tortul de fasole, dar este bine să nu te ferești de această rețetă. Chiar dacă desertul îți dă câteva sentimente nu prea bune, află că dacă sunt respectați toți pașii o să îți mai dorești o porție și nu o să mai privești cu aceeași ochi această mâncare excentrică.
Când spunem fasole, ne gândim la orice fel de mâncare sărat, cum ar fi ciorba de fasole în pâine. Niciodată nu ne-am da seama că această legumă merge foarte bine în combinație cu produse pentru prăjituri. Dacă îți dorești să ieși din zona ta de confort și să mănânci ceva inedit, trebuie neapărat să încerci tortul de fasole ce promite să fie pufos, delicios și foarte aromat.
Ingredientele poate o să ți se pară bizare, dar îți garantăm că rețeta o să fie una de succes dacă respecți toți pașii și oferi multă atenție detaliilor. O să ai nevoie de 250 de grame de fasole fiartă, 4 ouă, 200 de grame de zahăr, 2 linguri unt, 1 lingură cacao, 1 lingură pesmet și 2 linguri de rom, pesmet și o lingură de cafea. Acestea se îmbină perfect și oferă un gust foarte aromat tortului neobișnuit pe care nu multă lume ar reuși să îl facă.
Pentru început, fasolea trebuie scursă de apă și pisată cu gălbenușurile, zahărul și untul ce a fost făcut spumă înainte de a fi folosit. Când amestecul devine omogen se adaugă o lingură de cafea, o lingură de pesmet, albușurile făcute spumă și romul. Se pregătește o tavă unsă cu unt și compoziția se mută pentru a fi lăsată la cuptor timp de o oră, după rețeta celebrei Sanda Marin.
După ce s-a pus la răcit blatul, acesta poate să fie ornat cu frișcă sau ciocolată pentru a respecta cel mai important detaliu ce o să îi ofere savoare rețetei. Aceasta este cea mai simplă variantă a desertului și se poate realiza imediat, cu un minim de efort din partea ta.
Rețeta poate să fie modificată după propriul gust pentru a mulțumi întreaga familie, iar în loc de fasole normală și cacao se poate folosi fasole roșie și ciocolată topită. Pentru a doua variantă o să ai nevoie de 500 de grame de fasole roșie, 100 de grame de unt, 300 de grame de zahăr, 8 ouă, pesmet, cacao, esență de vanilie, cafea, sare, 150 de grame de nucă și 150 de grame de ciocolată neagră pentru glazură.
Fasolea fiartă trebuie amestecată până devine o pastă, apoi îmbinată cu untul și zahărul. Când amestecul devine omogen se pune câte un nou și se continuă mixatul. Urmează pesmetul, cacaua, cafeaua, esența de vanilie, dar și un praf de sare pentru a da un gust bun. Se adaugă și nuca la final și se lasă compoziția la cuptor timp de 45 de minute, apoi la răcit pentru 5 ore. Ciocolata topită vine la final pentru un plus de efect.