04 mai 2021 | 12:53

Alexandru Rafila, declarație nouă despre cifrele covid-19: ”Sunt puțin credibile în această perioadă”. De ce

Politică
Alexandru Rafila, declarație nouă despre cifrele covid-19: ”Sunt puțin credibile în această perioadă”. De ce
Medicul Alexandru Rafila nu crede în noile cifre raportate

Încă de la declanșarea actualei situații s-a pus problema datelor eronate despre cazurile covid transmise de autorități. Modul de calcul al acestor date nu a fost nici pe departe elucidat, nici până astăzi. Cu toate astea datele curg în continuare. Legat de modul eronat de a transmite aceste date sensibile a vorbit recent și medicul Alexandru Rafila.

Cifrele raportate în ceea ce privește numărul de cazuri de COVID-19 sub semnul întrebării

De la declanșarea Pandemiei statele lumii și-au creat un algoritm de calcul al numărului de cazuri de covid. România a adoptat un anume sistem de calcul, ulterior acesta fiind schimbat. În opinia multora aceste cifre raportate ori au fost de la început calculate greșit, ori nu s-a dorit aflarea numărului real.

Indiferent care ar fi situația, cifrele raportate în ceea ce privește numărul de cazuri de COVID-19 sunt de ceva vreme sub semnul întrebării. Printre cei care a tot tras un semnal de alarmă asupra acestor cifre s-a numărat și medicul Alexandru Rafila, acum deputat PSD în Parlamentul României.

Medicul Alexandru Rafila nu crede în noile cifre raportate

Reprezentatul României la OMS, medicul Alexandru Rafila a fost în prima linie încă de la momentul declanșării Pandemiei. Fie că a făcut parte din organismele inițiale care s-au ocupat cu această situație, fie independent, Alexandru Rafila a vorbit de fiecare dată deschis și direct despre fiecare aspect.

Invitat recent la un dialog pe marginea raportărilor de cazuri covid, medicul s-a declarat nemulțumit de modul cum sunt calculate aceste rapoarte. Ba mai mult, Alexandru Rafila consideră că raportarea bazată pe testările din ultima vreme nu are credibilitate.

”Este foarte probabil să crească bilanțul infecțiilor în una-două săptămâni. Cred că o să fie o creștere tranzitorie, nu cred că va fi o creștere de lungă durată. E normal să fie așa, pentru că în mod evident, mobilitatea, interacțiunile între persoane au fost mult mai multe în timpul acestor trei zile de sărbătoare.

Pe de altă parte, trebuie să ne uităm în special la ceea ce se întâmplă în spitale. În secțiile de Terapie Intensivă. Cifrele furnizate de autorități în ceea ce privește numărul de cazuri bazat pe testări, din punctul meu de vedere, sunt puțin credibile, în această perioadă.”, a spus Alexandru Rafila, la RFI, potrivit Mediafax. 

”Luna octombrie este un termen mai realist pentru imunizarea colectivă”

În același dialog cu cei de la RFI, medicul Alexandru Rafila a dat un termen realist pentru imunizarea coelctivă. Din punctul său de vedere, luna octombrie va fi luna în care se va produce această imunizare.

Afirmația se bazează, în primul rând, pe rata de vaccinare a populației. În al doilea rând pe modul cum este gestionată acum situația. Există deja, la nivel mondial, suspiciunea că un al patrulea val ar putea apărea, dar nu sunt date concrete.

”Oricum, la sfârșitul lunii august, cum preconiza primul-ministru, eu personal am dubii serioase că se poate rezolva într-un timp așa de scurt. A însemna să vaccinăm 200.000 de persoane în fiecare zi.

Vedeți că ritmul nu depășește în general 80.000. Așa că probabil că luna octombrie este un termen mai realist, din punctul meu de vedere”, a mai spus medicul Alexandru Rafila.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Patru zodii care dau lovitura la început de octombrie. Banii vin din toate direcțiile
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Amantul Elenei Ceaușescu. Misterul bărbatului cu care l-a înșelat pe Nicolae
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Centralele de apartament vor fi înlocuite în România. Ce se montează în loc
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
Modificări la PLATA pensiei. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
„În camera asta am crescut eu” Cum arată casa în care a copilărit Ramona Olaru. Imaginile din interior i-au surprins pe mulți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro