Un caz similar cu cel din Caracal, care a avut loc în Serbia, a atras schimbări importante în guvernul sârb. Moartea tinerei Tijana Juric a atras după sine o serie de amendamente la Codul Penal, printre care şi Legea Tijana, care prevede închisoarea pe viaţă fără drept de eliberare condiţionată.
Dacă faptele cumplite din Caracal, ar fi fost săvârșite în Serbia, Gheorghe Dincă ar fi fost condamnat la închisoare pe viață. Această lege se numește Legea Tijană și a fost adoptată de Parlamentul din Serbia, în memoria Tijanei Juric, o fată în vârstă de 15 ani care a fost răpită şi ucisă în anul 2014. După 12 zile, cadavrul fetei a fost găsit îngropat în zona Sombor, din nordul Serbiei. La scurt timp după, alte două fete au fost răpite, violate şi ucise- Ivana Podrascic, în vârstă de 14 ani şi Dragana Ciric, în vârstă de 18 ani. Moartea ei a generat un val de revoltă în rândul cetăţenilor sârbi, iar tatăl Tijanei (Igor Juric) a fost cel care a desfășurat o perioadă îndelungată o campanie, în urma căreia a fost adoptată această lege, se arată într-un articol de pe mediafax.ro.
Legea Tijana constă în închisoare pe viaţă, fără drept de eliberare condiţionată, pentru violarea şi uciderea minorilor. Înițial, o persoană care comitea astfel de infracţiuni putea fi condamnată la închisoare pentru o perioadă de 30-40 de ani. De altfel, Legea Tijana mai prevede ca autorităţile să înceapă căutările unui minor declarat dispărut în momentul în care părinţii anunţă dispariţia, nu după 48 de ore, cum a fost în cazul Tijanei Juric şi a altor minori daţi dispăruţi până în acel moment.
Gheorghe Dincă, autorul crimelor de la Caracal, și-a recunoscut în fața anchetatorilor faptele cumplite, spunând că a ars cadavrele tinerelor Alexandra și Luiza. El le-a luat, la ocazie, cu mașina pe cele două fete, la intervale diferite, le-a răpit, le-a violat și le-a ucis fără milă.