29 iul. 2019 | 10:11

C.T. Popescu: „Dacă era Dragnea și nu Dăncilă, dădea pedeapsa cu moartea”

Știri generale
C.T. Popescu:
C.T. Popescu: "Dacă era Dragnea și nu Dăncilă, dădea pedeapsa cu moartea"

Cristian Tudor Popescu îi critică pe politicienii care profită de tragedia din Caracal pentru a-și face o imagine bună în fața cetățenilor. După ce Viorica Dăncilă a declarat că vrea referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru viol, gazetarul a criticat-o și a spus că dacă Liviu Dragnea ar mai fi fost la cârma PSD, ar fi cerut referendum pentru pedeapsa cu moartea.

C.T. Popescu: „Dragnea nu se încurca acum. Cerea referendum pentru pedeapsa cu moartea”

„S-a spus despre doamna Dragnea, da… despre doamna Dăncilă că este agramată, că este incultă, că este, pe scurt, proasta lui Dragnea. Constat acum că sunt incorecte aceste calificative. Doamna Dăncilă este o hienă politică pur-sânge, întrucât caută să-și smulgă halca de capital politic, de voturi, din ce s-a întâmplat acum. Încearcă să câștige politic pe cadavrele fetelor din curtea acestui individ. Dacă era Dragnea acum și nu Dăncilă, în fruntea trebii, Dragnea nu se încurca acum. Cu consilierii lui israelieni știți ce făcea? Cerea referendum pentru pedeapsa cu moartea, ca să câștige voturi și probabil că ar fi și câștigat”, a spus jurnalistul la Digi 24.

După mediatizarea crimelor macabre comise de Gheorghe Dincă, pe internet au apărut mai multe petiții care cer introducerea pedepsei cu moartea. Una dintre ele strânsese, duminică, peste 80.000 de semnături. O altă petiție, care cere decapitarea criminalului din Caracal, strânsese peste 14.000 de semnături.

Specialiștii spun însă că introducerea pedepsei cu moartea nu este posibilă într-un stat democrat, membru al Uniunii Europene.

„Unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene este faptul că pedeapsa cu moartea nu este acceptată, fiind de fapt şi principiul pe care s-a constituit Europa democrat-creştină. S-a plecat de la premisa că singurul aspect pe care statul nu îl poate oferi unui individ este viaţa, motiv pentru care nu îşi asumă dreptul de a-l lua. În schimb, ca si alternativă la pedeapsa cu moartea există închisoarea pe viaţă, unde, oricum, invidiul va suferi mult mai mult”, susține analistul de politică externă Răzvan Munteanu.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Filmul care va da peste cap toate topurile. Apare pe Netflix, peste câteva ore
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Rusia a blocat România. Decizia venită direct de la Moscova
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind ADERAREA la Schengen. AUSTRIA a făcut ANUNȚUL
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro